Dagens ridpass

Idag sov ju då Yngve inne och hade Hovis på morgonen. Ja Martina han var kvar i boxen och allt gick bra ;;))
Men efter var han i alla fall ganska arg haha. Så så fort jag började skritta skrittade han jättefort och hade liksom inte riktigt tid för mig. Han var liten suris. Fick typ bara göra halvhalter hela tiden i en låg form. 
Men då vi kom till ridhuset skärpte han sig lite dock var han ganska stark och pigg men det är bara kul!
Jag fick ändra lite på min plan eftersom han var så pigg. Men började med mycket övergångar, serpentiner och 10 m volter. 
Fick fokuera mycket på att han skulle hitta ett bra tempo och inte bara rusa runt. Han var faktiskt väldigt fin idag. Innan jag red igenom programmet red jag galoppskänkelvikningar och han var superduktig! Gjorde även flera 15 meters volter och ökningar i galopp. 
Programmet gick första gången helt ok. Problemet var att i början laddade han uppåt. Alltså han tog inte bettet utan blev bara hög. Alltså blev det ingen energi framåt utan så fort jag skänklade blev fick jag bara reaktion uppåt. 
Jag är ju då inte så van att rida honom så här utan han brukar snarare vara tvärt om. Så jag red ganska dåligt bitvis. Borde bara sätta mig på rumpan och rida då han blir stark men hamnar framåt.
Men efter halva programmet tog han bettet igen och då gick det mycket bättre!
Men jag red om den igen, vilket så klart då inte finns på film, och den gången gick det SUPER!
Han satte typ allt. Det enda att klaga på var att han blev springit i ökningarna och man vill ju att de ska öka steget inte farten. 
Men halterna var PERFEKTA! Så nöjd verkligen och det kändes så bra. Inte alls speciellt svårt. Kul!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0