Att vara för lång?

Jag fick en kommentar med frågan om inte jag var lite lång på Oscar. Jag svarade i kommentarsfältet,.men kom på att man kanske inte kollar där efter svar.  
För att svara på frågan iallafall; Ja, jag är lite lång för att rida.c-ponny. Men på Oscar så känns det  inte fel. Oscar är en korsning mellan tinker och welsh där tinkern är rätt tydlig. Han orkar ganska mycket, mer än man tror iallafall. Om jag vägde mer så skulle jag kanske inte rida honom varje dag, men det gör jag inte och han visar inga tecken på att han inte skulle orka för att jag sitter på. 
Värre skulle det också vara ifall jag kände att det inte var balanserat när jag rider honom. Varken han eller jag har svårt att hitta takt och rytm med varandra. Samma sak här; Om jag kände att jag störde honom så skulle jag inte jobba med honom såhär. 
 
Sen så är det tyvärr så med Oscar att han inte är okej med att ha vem som helst på ryggen. Han blir otroligt van vid den han har på ryggen, på gott och ont. Han är mycket bättre nu, men det går fortfarande inte att sätta upp vem som helst, han kan inte gå med barn så han behöver mer stabilitet. 
 
Jag ville skriva någon extra rad pm det här för det är ett sånt ämne som aldrig blir gammalt, vi kommer alltid att ta upp det här. Flera av storbloggarna som Ingrid Skoog och Linn Olsson har skrivit om det här och kommer fram till samma sak. Stör man inte hästen så går det bra att rida på den. Det är mitt svar iallafall! :)

Kommentarer
Postat av: Anonym

tack! :)

2012-06-27 @ 15:45:41

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0