modig Amanda!

För er som inte vet ramlade jag av min förra ponny på en hoppträning vilket slutade med ambulans. Jag blev mer eller mindre handikappad i tre månader och kunde inte gå, rida, sitta, ja inte röra mig alls typ. Jag skadade halva ryggens nerver.
Är återställt du men har varit hopprädd sedan dess!
MEN idag skulle min lillasyster träna för Linda som har facette i vårat stall. Väldigt duktig tjej som hoppar högt haha. 
Så jag tänkte att jag kunde hänga på med Oreo eftersom jag skuttat lite stockar och sånt med honom. 

Sanningen är att jag faktiskt inte hoppat på över två år men det gick väldigt väldigt bra. 
Trodde jag skulle känna mig nerövs eftersom då jag försökte ge mig på hoppning igen efter skadad satt jag bara på hästen och grät (hehe) 
Men jag kände ingenting alls under hela passet.
Vi började med lite olika övningar. Först travhoppa några små hinder. Men Lindas plan för idag var att vi skulle lära oss rida en bra galopp utan att rida fort. Det är väldigt många som hoppar fort utan teknik vilket oftast leder till att hästen stannar eller drar med sig bommar. Så är det nästan alltid för Linda och Yngve. 
 
För mig och oreo gick det super, kunde korta och han hoppade fint. Sen stannade han några gånger då vi red en kombination och en gång höll jag på att ramla av men blev aldrig det minsta rädd, stolt tjej!

För Yngve och Linda gick det hur bra som helst. Yngve hoppade SÅÅÅ fint! Det var lite av en uppenbarelse för Linda tror jag. Hon har tidigare stått up och bara drivit honom över alla hinder för hon varit rädd att han ska stanna men nu sa Linda till henne att sätta sig på rumpan och rida Yngve i en kort galop där han har med sig bakbenen. Han hoppade stort och fint över allt och slängde sig inte bara över hindrena. De hoppade både en 90 bana och en bana på 1 m med enstaka hinder på 110! DUKTIGA! Linda ska rida för Linda (haha) på fredag igen!
Första bilden på Linda och Yngve sedan bilder på Linda och Facette som jag tog på Runsten!
Erin fotade och filmade så bilder kommer! (:
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0