Dressyrpass i ridhuset

Idag var det meningen att jag skulle rida lite bommar och cavaletti. Men kände att jag och Oscar ville rida ett dressyrpass istället!
Skrittade väldigt länge, kanske en halvtimme. Målet var att få honom så avslappnad och lösgjord som möjligt. Gjorde massor av lösgörande arbete, som skänkelvikningar, vissa gånger krävde jag mer än andra. La även mycket volter och motställde nån gång ibland. När jag väl skulle börja trava så slängde Oscar upp huvudet och ''sprang'' in i traven, och så ska det inte vara,haha! Så gjorde mycket övergångar från skritt till trav, och tillslut släppte det och han behöll formen i övergångarna. I traven jobbade jag mycket med att variera fyrkantspåret och volter i olika storlekar. Gjorde någon skänkelvikning ibland. I slutet gjorde jag några ökningar också, och den sista jag gjorde kändes så klockren! Travade av på halvlång tygel, men var noga med att behålla kontakten och få honom i en låg form. Skrittade av ute med Sara.
 
Imorgon vet jag inte riktigt vad jag och Oscar ska hitta på. Det står mellan ett dressyrpass eller en mysig uteritt. Får helt enkelt se imorgon!
Såhär såg vi ut idag.


Kommentarer
Postat av: Martina

Sötisar!

2012-07-11 @ 20:18:51

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0