Åsiktsinlägg om Trav

Jag måste bara säga att jag avskyr trav. Jag tycker att det är allt för många hästar som inte sköts tillräckligt bra, ingenting handlar om hästens välmående utan snarare om pengar. Satt och såg på nyhetsmorgon då de sitter och skrattar åt en häst som mår så psykiskt dåligt att den förmodligen "skulle suttit på mentalsjukhus om han varit människa"
Om man bara tittar på det ser man hur de sitter och slår hästarna att gå så fort de bara kan i trav, vilket är helt onaturligt för dem.
Och det tycker dom är kul? För så länge hästen är bäst på banan så skiter vi i hur den mår? Jävla idioter, ursäkta men jag HATAR trav. Och ja jag har flera erfarenheter av trav och jag har ALDRIG sätt något bra med det.
Visst dressyr och hoppning är väl inte heller speciellt naturligt för hästen. Men målet enligt mig i dressyren är att få hästen att röra sig på ett sätt som är det bästa för hästen, det kan man inte säga att trav är. ALLA sporter där hästarna/hundarna handlar om att tjäna pengar leder alltid till något dåligt.
image description

Kommentarer
Postat av: Anni Oveson

Du kommer med all säkerhet få ta emot en hel del skit för den där texten, verkar vara ett känsligt ämne för vissa... men jag tycker att det är bra skrivit! Håller med om vartenda ord! :)

2012-02-25 @ 16:42:15
URL: http://teamoveson.blogg.se/
Postat av: Mickan

Hästarna är framavlade för att trava sedan generationer tillbaka, det är det mest naturliga som finns för dom.

En häst som inte mår bra presterar inte, så är det bara! I hur många framgångsrika dressyr/ridstall får hästarna gå på sommarbeten i stora hagar? Tillsammans med andra hästar? Det ska väl vara Tobbe Larssons då, inte många av de andra stora tävligsryttarna!Inom travsporten förstår man vikten av att låta hästar fostras av hästar och jobbar mycket mot det. Det finns rötägg inom alla sporter och ridsporten är också en pengasport men i form av sponrorer. Tyvärr finns det amatörtränare som inte riktigt vet hur man ska nå toppen och väljer på vägen dit fel! Men lägg inte travsporten i ett eget fack! Ta en titt på galoppen, där kan vi snacka banka på hästarna! Det är ju rätt logiskt, en häst som galopperar kan du slå hur mycket som helst, den fortsätter galoppera, en häst som travar och blir slagen, den börjar galoppera och blir diskad, lönsamt?? Nä, jag har hållt på med trav i över 10 år och har en klar uppfattning om att när det kommer till hästlära ligger travsporten långt före ridsporten gällande allt från utfodring till träning och välmående! Jag har sett bra många fler hemska saker ske inom ridningen allmänt än på travet, även om jag absolut inte vill säga att någon är fläckfri!

Bara min åsikt, no hard feelings :)

2012-02-26 @ 12:11:34
Postat av: Frida

Har inget emot dina åsikter men ridsport överhuvudtaget när det kommer upp till högre nivå är exakt likadant som du beskriver trav inte på alla ställen. Jag tycker inte det är speciellt nice att Patrik Kittel rider rollkür bl.a

2012-03-02 @ 21:57:00

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0