Två dagars ridpass

Igår red jag lektion för Lisa, till en början var han väldigt lugn och fin, tog alla halvhalter men sedan gav vi oss in på första galoppen efter vilan, han blir alltid lite "trög" i själva fattningen men sedan "springer" han gärna iväg.
Till en början var han lugn men på den öppna delen av volten trängde han sig utåt (i detta fall var vi i höger varv så han trängde till vänster) och efter några varv där jag lirkat med yttertygeln och ytterskänkeln la jag till ytterskänkeln ordentligt och då blev han riktigt förbannad vilket resulterade i en ganska arg ponny resten av passet, haha!
Av någon anledning är han ändå väldigt rolig att rida, även när han är arg, för han är ju ändå glad men han vill bara framframfram, och det blir jobbigt. 
Mycket övergångar, fattningar och sådär tills han slappnade av i galoppen (då var han riktigt fin!) och sedan blev han även riktigt, riktigt fin i traven också. 
Egentligen är det ju just när man har en tränare med sig som hästarna ska "strula lite" så man får hjälp, och därefter vet man även hur man ska hantera det själv.
 
Idag red jag nere på slingan, mest skritt, en del trav och en liten galopp där Amoure drog järnet. Lycklig ponny som äntligen får galoppera ute igen! Dock hade jag lite svårt att hålla honom så det blev inte så mycket galopp då jag skulle bort direkt efter jag ridit så när jag väl fått ett bra avbrott nöjde jag mig, och då var han även lugn i traven :)
Sommar och gräs, lite skillnad mot nu ;) Amanda fotade lite igår så bilder kommer :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0