LA träning

Hur lägger jag upp en LA träning?
 
Först, efter jag skrittat fram utan krav böjer jag hästen mycket. Rider mycket öppnor och slutor fast inte i en speciellt hög form. Fortsätter som i LB träning med övergångar i alla gångarter med mycket volter. Då hästen känns redo tar jag tyglarna och rider mycket i skritt olika övningar.
 
Rider skänkelvikningar, i början med lite tväring, och sedan överdrivet, bara för att stretcha. Sedan gör jag lite halter, och gör varannan halt med en ryggning. Efter det början jag trava, rider då skänkelvikning i trav. Varierar sedan med några ökade trav innan jag tar galopp.
 
Börjar med 15 meters volter och några enkla byten direkt. Efter det gör jag några 15 meters volter med en volt tillbaka och förvänd galopp några steg. Bryter sedan av och fattar ny galopp och gör en ökad. gör den övningen några gånger.
 
Efter det rider jag några 10 meters volter och sedan förvänd. 
 
Paus i 5 minuter.
 
Skrittar några bakdelsvändningar och framdelsvändningar innan jag travar och höjer hästen lite i formen. 
 
Efter det, precis som i LB träningen, rider man igenom ett valfritt LA program i den nivå man är i eller ska tävla, LA:1, LA:2, LA:3, LA:4.
Sen kommer man nästan alltid stöta på några problem här och där och då kanske man får fokusera på några delat ur LA och inte alls. Men dessa träningar är ganska bra precis innan tävling. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0