Lidens Cap Bell Amoure

LIDENS CAP BELL AMOURE
Japp, det är Amoures hela namn. Det blir nog att kalla honom Amoure då det känns som att det är det som faller sig mest naturligt. Men vi har även funderat på Bellman.
Amoure är i vilket fall som helst född och uppvuxen på Lidens connemarastuteri i Falköping där vi även köpte honom. Hans mamma heter Lidens Caprifol (u. May-Li e. Countach Campbell) och är ett elitpremierat diplomsto och han pappa är Uranus RC 60 som gått både SM och NM i fälttävlan med guld och silver. Han har bland annat en helbror som går MSV hoppning och en halvbror som ska gå ungponny-SM i dressyr i år och har fått mycket fina lovord från domare som tror att han kommer gå de högsta klasserna.
Amoure är född 17 juni 2007 och är alltså fyra år. Det var tänkt att han kanske skulle bli deras nya avelshingst då han var så fin exteriört men det kräver mycket jobb så de valde att kastrera honom. Han ser lite ut som en hingst och är väldigt högrest. Riktigt vacker att titta på.
I nuläget är han endast grundriden. Går i form i alla gångarter och har påbörjat arbete med att flytta för skänkel samt tempoväxlingar i trav. Han är löshoppad oxer på 90 cm och enstaka hinder med ryttare på 60-70 cm. Han verkar tycka det är väldigt kul att hoppa och taggar till lite extra när han ser hinder.
Han rör sig väldigt mjukt och trevligt och använder hela kroppen, speciellt i skritten.
Mitt mål är att han ska bli en riktigt fin och välutbildad ponny i samtliga discipliner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0