Amoure 6/1-14

Dagens ridpass vill jag gärna glömma, men jag skriver om det ändå.
Amoure har ju tagit det lugnt/vilat i tre dagar nu och det märktes tydligt då han hade alldeles för mycket spring i benen. Högervarvet har varit svårast senaste tiden, men idag var det vänstervarvet som var jobbigast - dock på grund av högerbogen. Amoure sköt ut högerbogen i vänstervarvet och vägrade lyssna på varken yttertygel eller ytterskänkel och det gjorde ridningen väldigt svår. Jag försökte verkligen på igenom det men när jag väl började komma åt honom så började han springa iväg. 
 
Det är svårt att rida fint när man sitter på en ponny som totalt nonchalerar när man försöker göra halvhalter. Först bromsade jag med sätet, sedan med lätta kramningar och när det inte fungerade så fick jag bli sur på honom. Det är som sagt inte lätt när han blir nonchalant eftersom att han då bara "går på". Jag försökte verkligen att bara använda små hjälper men det är så svårt när han beter sig som ett ånglok, så jag fick bli riktigt sur för att han skulle förstå att jag faktiskt satt där.
Ibland går det jättebra att bromsa med sätet men ibland bara "kör han på" och han verkar inte tycka att jag sitter på ryggen. 
 
Det är jobbigt med en ponny som har så mycket energi, och det är ännu svårare när han inte blivit igenomriden på flera dagar och befinner sig i en liten trotsperiod. Den här veckan ska jag se till att köra på ordentligt så att han inte har anledning att springa iväg från mig ;)
Mamma var snäll och filmade så jag kommer bjuda på film så fort den är uppladdad och klar, trots att det gick som det gick. Jag kan i alla fall säga att vi höjt vår "lägstanivå" avsevärt och vi måste nästan ha de här "dåliga" passen för att veta vad vi ska jobba med. Nu hoppas jag bara att han är lugnare imorgon och mer ridbar ;)

Kommentarer
Postat av: Amanda

Det går säkert bättre nästa gång :)
Fin blogg!

2014-01-06 @ 18:21:12
URL: http://amandadudas.blogg.se
Postat av: Emelie Philipsen!

Åh vet exakt hur sånt här är.. Har själv en trotsperiod med Frillis:/
Lycka till imorgon !

2014-01-06 @ 18:51:16
URL: http://arabheest.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0