Överby Regional Dressyr LB:1

Idag var det dags för Amoure att tävlingsdebutera på hemmaplan, vilket under omständigheterna gick bra.
Framridningen gick helt okej, åtminstone i början och slutet. I mitten fick han något ryck och ville helst bara springa men när han väl slappnade av igen kändes han ganska fin.
Eftersom att jag startade först (började jobba kl. 11) av D-ponnysarna så fick jag inte gå in i collecting-ring p.g.a. prisutdelning, detta gjorde Amoure lite chockad när han väl fick komma in på banan. Red runt lite och han tittade inte jättemycket på de tre domarborden som stod vid C, men ville inte riktigt gå ut i hörnen. När jag fått honom att slappna av och precis fått startsignal och ska påbörja min uppridning så kliver en häst in i ridhuset och ger ifrån sig något konstigt ljud vilket resulterar i att Amoure spänner sig totalt. Jätteirriterande men jag fick göra det bästa av situationen och rida på.
Överlag så gick det bra - förutom att han var spänd och därmed inte riktigt gick att få ett jämnt stöd till bettet. Jag försökte fokusera mycket på vägarna och att tänka på att bibehålla en jämn takt och få honom mer och mer avslappnad. 
Med tanke på den spända ritten så fick vi ändå helt okej poäng - 63,97 % med kommentaren "Flott ponny som för dagen är något spänd. Släpper ibland stödet."
Kommentarerna stämde väl överens med min känsla, och jag tycker ändå att Amoure skötte sig bra under omständigheterna - jag såg det som träning och bra träning var det absolut :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0