Amoure 5-6/4-14

Nu har vi alltså dragit igång fälttävlanssäsongen med två träningspass i Mantorp, ett igår och ett idag.
 
Igår så hoppade vi mest lite olika hinder och linjer. Jag lyckades faktiskt drutta av, haha! Var påväg att hålla mig kvar men Amoure blir ju lite studsig när man hamnar i obalans och då blir det ännu svårare att sitta kvar. 
Därefter fortsatte vi utan missöden och Amoure skötte sig bra. I början kändes han lite konstig, troligen på grund av att han inte tränat terräng på jättelänge, men mot slutet började han komma igång och galopperade på i sin vanliga galopp :)
Idag hoppade vi fram på lite olika hinder innan det var dags för bana. Amoure kändes mycket bättre än igår och var redan från början med på noterna. Vi hoppade en P90 bana med lite 1* inslag och det gick jättebra, han hoppade snällt allting. Avslutade med lite hinder vid vattnet, och även det gick galant :)
Det har varit en riktigt bra träningshelg, har fått lite saker att tänka på och jobba vidare med. Amoure har skött sig jättebra - verkligen! Det jag måste tänka på är att våga sätta lite mer press på honom, han är ju ingen bebis längre och nu börjar allting bli mer på riktigt. Jag måste helt enkelt tänka på att hålla om honom och rama in hela tiden så hoppar han mycket bättre. Men han har hoppat jättebra och varit jätteförsiktig - har några roliga bilder på hans bakben som ni ska få se, hehe. Han är verkligen jätteförsiktig om dem!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Det ser så himla roligt ut! Och ni är sååå fina!

Svar: Tack så mycket :D
Granaryttarna

2014-04-06 @ 21:59:38
URL: http://www.jennymattssons.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0