Fler starter per dag?

"Svenska Ridsportförbundets Tävlingssektion och Ridskole- och Utbildningssektion har tillsammans tagit beslut om hur många starter en häst eller ponny kan göra på lokal tävling.

Beslutet innebär att häst eller ponny kan starta tre gånger per dag upp till och med LC/1 meter på lokal tävling i hoppning eller dressyr. Häst/ponny som är 7 år eller äldre får starta max två gånger per klass och ekipage får starta max två gånger per dag.

Beslutet gäller från och med 1 januari 2015, är ett försök, och kommer att utvärderas under 2016.

Bakgrunden till beslutet är en motion till förbundsstämman 2011 angående generell dispens för ridskolehästar vid lokal tävling."

Ärligt talat vet jag inte vad jag tycker om det här. Det kan vara bra med tanke på att det på många ridskolor finns fler ryttare än det finns tävlingskapabla hästar, och därmed kan fler få möjlighet att testa på att tävla. Dessutom är ridskolehästar vana att gå flera gånger per dag. Det handlar ju förstås framförallt om ridskolehästar också, och jag tror inte att det är någon privatryttare som vill att dennes häst ska gå mer än två klasser varje dag.

Vad tycker ni?

 

 

Kommentarer
Postat av: Malin

Jag skulle aldrig tävla fler än 2 klasser per dag. 2 tycker jag är precis lagom.

2013-05-29 @ 16:56:40
URL: http://malinottenback.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0