Martinas ridning onsdag!

Idag var jag som alla andra dagar på jobbet först. Jag har börjat jobba 5 på morgonen, alltså klivit upp vid 4 sex dagar i rad och sen hållt igång tills sent på kvällen och på det så har jag sovit väldigt dåligt. Så idag efter jobbet mådde jag så dåligt, var illamående, nickade nästan till några gånger, så jag sket i allt en stund och åkte hem för att sova innan jag försökte göra något annat. När jag vaknade sen så var det bara att åka iväg till de två stallen jag skulle besöka idag! 
Började på grana med att smörja Oscars man och fixa för att sedan ta in Sprättis för ridning!
 
Eftersom det regnade så tänkte jag rida i ridhuset, men det blev inget långt pass, jag skrittjobbade henne kanske 30 minuter och sen fick det vara bra. Hon kändes fin iallafall, jag jobbade på med halterna som inte ser så himla bra ut, hon går emot handen så mycket i halten så jag jobbade på att inte röra handen nästan alls, bara en liten halvhalt och sen göra resten med sitsen. Zetta svarade väl okej på det, men det tog en bra stund för henne att koppla vad jag ville.. Tog lite lättare skänkelvikningar fram och tillbaka här och där också; Jag red in lite innanför och red sedan skänkelvikning ut till väggen igen. Dom var däremot fina, hon börjar göra dom mer korrekt nu utan att kroka iväg, skönt! 
 
Bild ifrån min och Zettas första dressyrträning tillsammans. 
 
Jag smörjde Oscars man igen och sedan bar det av till Stora Wäsby för att rida Olivias häst Hotten! Olivia var medryttare på min gamla fjording Elton och har nu egen häst som hon tävlar dressyr på. Jag tror att de har startat upp till MSVC tillsammans, de är kvalade MSVB iallafall, men tror inte de har startat det än. Jättefint ekipage iallafall! 
Men för att komma till saken så är Olivia bortrest och då fick jag passa Hotten :) Pysslade med honom en stund innan för att sen rida dressyr i ridhuset! 
Red fram som jag brukar göra, lite lägre, rundare form, mycket övergångar och lite skänkelvikningar i skritt och trav. Galopperade något varv också innan jag satte mig ner för att arbeta traven. Eftersom jag sällan rider så välutbildade hästar nu för tiden så var det såklart jättekul att bara rida och så funkar allt. Red lite diagonalslutor, mycket tempoväxlingar, öppnor, vanliga skänkelvikningar, fram- och bakdelsvändningar, ja you name it, haha. Jag red på ett tag och han kändes jättefin! Så kul att rida! 
I galoppen så red jag först lite spår och volter bara för att känna ordentligt på arbetsgaloppen, sedan samlade jag lite mer och red lite diagonalslutor i galoppen också, vilket kändes bra. Red några öppnor på kvartslinjen också samt lite byten. Bytena var det jag gjorde sämst idag, haha. Han var ganska taggad när vi började byta så bara jag var lite fram med höften så blev det byten, så innan jag var med så hann han byta typ fyra gånger av sig självt, haha! Sedan red jag ordentligt, då var det inga problem att sitta rätt, haha. Var länge sen jag tränade på sånt, Oscars byten är det så mycket ridning i och Zetta tränar jag inte ens det på. 
 
Lååång berättelse typ, men jag tycker det var så kul att rida Hotten iallafall, jag behövde verkligen det, så skönt med lite inspo och känsla igen på ett annat ställe, man blir ju lätt hemmablind när man rider sina egna varje dag. Tack Olivia iallafall för att du åkte till London, haha! 
 
Lite suddig, halvtaskig bild men där står Hotten innan ridningen! 
 
Förlåt för mycket text! 
/Martina
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0