Dagens hoppning

Idag hoppade jag för Eva :)
Jag tycker att det var en rolig och framförallt nyttig träning för Amoures del. Speciellt uppvärmningen passade väldigt bra!
Vi värmde upp genom att trava över tre bommar varav den mittersta var upphöjd, på ena långsidan och sedan snett igenom över ett kryss med travbom. Därefter skulle vi galoppera och vända över en bom på medellinjen där vi skulle byta galopp.
En del gångar gjorde Amoure riktigt fina, luftiga byten men det är helt klart något vi behöver träna på. Inte så konstigt dock ;)
Sedan hoppade vi en oxer med två galoppbommar innan, lite mer travhoppning över enkla kryss samt studs och även över två räcken där det skulle vara fyra galoppsprång mellan. 
Amoure blev lite på så det gällde att få tillbaka honom men det blev bättre och bättre. Sedan hoppade vi en oxer och därefter blev det bana.
Travkryss på kortsidan till galoppbommar med oxer, snett igenom över kryss, kort snett igenom över studs fem språng till räckes-linjen och sedan hela kort+långsidan ned för att vända snävt (omhoppning) på oxern och därefter räckes-linjen från andra hållet. Gick bra och jag fick en bra känsla, speciellt i snäva svängen ;)
Amoure har verkligen utvecklats i hoppningen, och Eva sa dessutom att han fått väldigt mycket bättre och mer ekonomiska men samtidigt runda språng. Kul!

Kommentarer
Postat av: Amanda

Vilken fin häst! Han/Hon passade väldigt bra i orange :)
// Amanda

2013-01-12 @ 19:44:47
URL: http://tidenistallet.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0