Fyra duktiga hästar!

Igår blev faktiskt fyra små hästar ridna.
 
Yngve: Jag red ut en sväng och gjorde lite tempoväxlingar, taggade igång honom lite och han blev lite för taggad haha, jättekul! Han blev som en liten bomb och ville bara galoppera galoppera galoppera. Han fick dock bara galoppera lite eftersom vi ska iväg idag då. Men han verkade nöjd!
Oreo:
Oreo red jag i ridhuset. Fokus var låg i början men stöd på båda tyglarna. Oreo vill ju gärna ta mer stöd i ena tygeln och släppa i andra så försökte väga upp det. Jobbade lite inridningar i galopp och halt från galopp, tio meters volter i galopp och lite ryggningar. Så klart gjorde han allt busenkelt. Var väldigt nöjd med formen på honom i slutet då han var jämn och valde att avsluta där.
 
Roy:
Roy skrittade jag i ca en kvart. Hans stigbyglar var alldeles för korta, jockey läder typ på det sista hålet så red utan i skritten. Trodde han skulle vara svår i dressyren eftersom han är en hoppponny men ÅH vad fin han var. Vilken känsla han levererade! Han gick så fint i form hela tiden och jag var så nöjd med honom. I traven var han lika dan! Travade kanske 6 minuter och galopperade i fyra innan Johanna skrittade av honom för hand medan jag red...
 
Mary: Johanna bad mig sitta upp och känna på Mary också, och det gjorde jag så klart!
 
Jobbade bara med att få henne lugn, låg och lång i skritten. Mary är en sådan ponny som lätt stressar upp sig och spänner sig! Men iden långa låga formen kändes det bra och även i traven faktiskt, där hon kan bli springig. Men sen kom problemet som johanna även hade och det är att hon också hänger sig väldigt mycket i en hand och inget i andra. Jobbade med att motställa, släppa handen som hon hängde sig i, långsamt försöka liksom jobba sig fram till att hon hade jämt stöd. 
 
Bitvis fick jag en bra känsla men hon tog tag i ena sidan då och då. Valde också att avsluta lång och låg när det kändes någorlunda bra!
 
Mamma filmade då jag red Roy så det kommer upp så småning om!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0