Toves dag

Idag har jag varit igång sedan klockan halv åtta imorse, först nu sitter jag i soffan med datorn (eller ja, jag tog en filmpaus när det regnade som värst, haha.)
 
Jag blev hämtad halv nio av Sara och så åkte vi till stallet för att hoppträna för Eva, men först kom hovis och slog på en sko på Amoures vänsterhov, sedan fixade jag allting och sedan gick vi ned till ridhuset för att bygga.
Idag var det lydnad som stod i fokus och trots att jag gärna hade hoppat lite mer så var det vad som behövdes idag!
Amoure hade väldigt mycket energi, uppvärmningen gick ut på att hästarna skulle lyssna ordentligt, travbommar och kryss. En hel del travhoppning. Jättebra träning men Amoure var som sagt väldigt pigg, dock blev det bara bättre och bättre när han började coola ned sig lite :)
Vi gick vidare till att galoppera över två bommar som låg på en båge på ena delen av volten. Mellan bommarna skulle vi få in två galoppsprång, i vänster varv gick det jättebra men i höger (där han är lite svagare) gick det inte riktigt lika bra.
Sedan hoppade vi olika linjer, mycket lydnad. Fick jobba med att få tillbaka honom för att få in rätt antal galoppsprång och det märks att han orkar mycket mer nu. Kul!
Avslutade med en riktig lydnadsbana, nyttigt!
Hoppade inga höjder men det var två räcken som låg på 90 cm, och resten (utöver kryssen) låg väl på 70-80 cm.
 
Efter hoppträningen hjälpte jag till att klippmaskins-träna Mingus och sedan åkte jag hem. Väl hemma åt jag lunch, kollade på film för att vänta ut regnet och sedan stack jag ut och sprang. Jätteskönt! Nu är jag nyduschad och har precis dammsugit. Snart börjar operation matlagning :)
Nästan såhär såg vi ut idag, eller inte alls. Det enda som stämmer är sadeln och schabraket. Och hjälmen, haha! (bilden är från andra gången Amoure hoppade :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0