Vällingby lokal dressyrtävling 4/11

Jag var orolig över att hon inte skulle gå att lasta. Men Fleur var jätteduktig och gick in på första försöket, helt utan problem. Jag blev så glad! När vi kom fram till Vällingby och hade parkerat, så tänkte jag gå och kolla ridhuset och sådant, eftersom vi var ute i god tid. Men Fleur blev stressad i transporten, så vi tyckte det var bäst att lasta av henne och gå med henne, så jag och mamma turades om att promenera med henne i drygt en timme. Ordentligt framskrittad blev hon iallafall,haha! Väl när vi lastat ut henne och gick med henne så gnäggade hon efter sina kompisar, och såfort hon såg någon annan häst från Högvreten blev hon jätteglad och kunde koppla av, men såfort den hästen försvann, så blev hon stressad igen. I mellan klasserna så stod hon jätte lugnt och nästan sov,men det berodde på att hon kunde äta sitt hö. Då vi la det i en ikea kasse och hängde upp. Tidigare hade hon hönät, men det tyckte hon inte alls om! (Anledningen till varför hon var stressad innan första start)

I första framridningen till LB:2an så var hon stressad. Hon kunde inte koppla av i skritten, så Kjelle sa åt mig att börja trava nästan på en gång. Då kändes hon något lugnare, men fortfarande spänd. Red inte mycket fyrkantspår utan red mycket böjda spår, såsom volter i olika storlekar och serpentiner. Sedan i galoppen jobba jag henne på volt, och även där var hon spänd. Hoppade till om hon kom nära någon annan häst osv. I slutet red jag henne på en åtta i trav, då kändes hon fin!!
I andra framridningen till LB:3an hade hon lugnat ner sig mycket! Hon kändes fin i alla gångarter och jag var nöjd! Red galoppdelen från programmet väldigt mycket på framridningen, hon blev sååå fin!

På banan i båda klasserna så var hon spänd, energick och överladdad, haha! Hon var fin endå, inte så att hon sprang med huvudet upp i luften, men hon väntade på galopp hela tiden, och hon ville framframfram. Hon var helt klart bättre i LB:3an då hon blev bättre och bättre ju längre vi red i programmet. Galoppdelen i lb:3an har vi aldrig ridit så bra som då!! Vi gjorde galoppdelen bättre än på framridningen tillochmed. Travökningen mellan galopperna var jättebra!!!

Fick inte alls bra procent alls, vi red på 49,33% i LB:2an och 49,7?% i LB:3an. Men det här var första gången på 3-4 år som hon var ute på tävling. Så har endå överseende med hennes beteende. Bättre lycka nästa gång!
Fick även en väldigt rättvis kommentar från dommaren ''För dagen väldigt energisk och överladdad häst. Ni lyckades ta er runt banan tack vare ditt lugn. Blir säkert jättebra om energin läggs på rätt saker'' Blev glad då jag läste det, för det var exakt så Kjelle också tyckte, att jag sköter det bra. Skulle jag vara stressad eller spänd, eller att jag blir sur på henne när hon backar efter halten tillexempel, då skulle allt bli kaos! Det skulle bli ÄNNU värre. Det jag gör är att vänta ut henne och bara tänka posetivt. Anledningen till att hon backar är för hon blir sur på mig för att jag visar henne att hon inte får rusa iväg i traven,haha stoig ponny,japp!

Fick även veta av Kjelle att jag kommer få tävla henne nu i vår också, galet taggad!!

Filmerna laddas upp JÄTTE segt på youtube, så dom kommer imorgon. Här är två bilder iallafall. Har även en framridnings video jag satt och klippte ihop nyss, men när jag skulle spara den så krashade allt, och den sparades ju såklart inte! Menmen, ska fixa allt, och visa er videorna så fort som möjligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0