Om Tove

Dags för förste man (snarare flicka) att presentera sig.

Jag heter Tove och är femton år, född 1996 och bor i Sollentuna som ligger ett par mil norr om Stockholm.

Jag har ridit i ett antal år, först på ridskola samt medryttarponny och därefter, de senaste tre åren, har jag haft egen ponny.

Jag började med en foderponny, en connemara valack, maxad c-ponny, som jag i princip lärde mig rida på. Vi gjorde det mesta tillsammans, tävlade mina första tävlingar på honom och byggde upp mitt förtroende i hoppningen. Dock var han extremt tittig så vi kom aldrig runt banan felfritt, han var alltid tvungen att stanna och titta på plank och liknande. Det lutade ett tag åt köp men då han var 18 år kände jag att det inte riktigt var värt det, jag ville ha en yngre ponny.

6 juni 2009 blev jag ägare åt underbara d-ponnyn London som har lärt mig allt. Han har varit en underbar läromästare och under sommaren 2011 tog jag det svåra beslutet att sälja honom till en yngre ryttare som han skulle lära lika mycket som han lärt mig. Tillsammans tävlade vi lätta klasser i hoppning och tränade samtliga discipliner. Han har lärt mig hur man rider på riktigt, då han kräver att man rider rätt för att han ska gå rätt. Nu ägs han av en tio-årig tjej och hennes mamma och ska vara deras läromästare.

Nu har jag en nyligen hemkommen connemaravalack på fyra år som jag ska utbilda, har förhoppningar om att han kommer gå bra i samtliga discipliner då han är väldigt fin i kroppen, välstammad och rör sig bra, och han har defintivt viljan :)

Mer om varje häst kommer i varsitt inlägg :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0