Amoure 8/1-14

Det blev en ordentlig uteritt i drygt en timme för min och Amoures del. 
Jag red ett ordentligt pass i alla gångarter och satte press på Amoure redan från början. Han fick absolut inte göra som han själv ville. Han var överlag betydligt lugnare och lydigare än vad han varit senaste veckan men han var också en mästare på piaff och sidvärtsrörelser ;-)
Vi red skänkelvikningar över den alldeles lagom mjuka vägen, galoppfattningar från alla positioner (halt, skritt, trav och till och med baklänges(?) ) samt en hel del högeröppnor.
De där högeröppnorna var högst nödvändiga när Mister Attityd tyckte att det blev jobbigt och sköt ut rumpan åt höger och sprang så fint på tvären. Fick i alla fall ordning på det och han blev rak och lösgjord. Jag avslutade med lite galoppfattningar på "vår" grusväg och det var till och med så att Amoure knappt ville trava i avsaktningen - då visste jag att jag fått igenom det jag behövde!
 
Jag tycker inte alls om när jag måste "betsla upp", men ibland är det nödvändigt, både för min och Amoures skull. Idag var han betydligt mer lättmanövrerad, och jag kunde inverka på ett helt annat sätt. För det mesta var det bara för mig att vara lätt i handen och räta upp mig men ibland fick jag säga till lite, men jag hade ju inte förväntat mig ett mirakel precis ;)
Amoure i sitt "Pelham-träns" i somras.

Kommentarer
Postat av: Denise

Härligt när man kan jobba igenom dom ordentligt även på uteritterna :D

2014-01-09 @ 00:01:53
URL: http://flingans.nu

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0