Amoure 26/1-14

Idag red vi ut en sväng, men tyvärr var underlaget inte särskilt bra vilket gjorde att vi fick hålla oss till skritt och lite lugn trav.
Det där med lugn trav är ibland lättare sagt än gjort men jag tycker faktiskt att Amoure skötte sig väldigt bra, jag fick säga till honom och bli lite sur på honom någon gång då han drog iväg där det var isigt, men annars så var han relativt lugn.
Jag red mycket övergångar, halter och tempoväxlingar där underlaget tillät och det fungerade förhållandevis bra, jag ska verkligen försöka rida honom konsekvent kommande tid.
 
Har tänkt efter lite och tror att Amoure är i en trotsperiod just nu - det är därför han är så pass pigg och stark. Det finns flera bidragande orsaker men jag tror att de främsta är all hans energi samt styrkan han har fått i kroppen senaste månaderna som gör att han kan sätta emot, vilket han aldrig kunnat göra tidigare. Men det är bara att jobba vidare, för jag tror att vi snart kommer ur det här :)
Jag vill ha tillbaka min lugna (om än något energiska) och mjuka ponny :)

Kommentarer
Postat av: Emelie

Tack! Detsamma! :)

2014-01-26 @ 19:38:51
URL: http://emeliepalmen.blogg.se
Postat av: Tuva

Jättefin bild! :)

2014-01-26 @ 20:05:33
URL: http://fattagaloppen.blogspot.se
Postat av: Matilda

Då hästarna är så pass unga kommer de ju ofta in i små trotsperioder, vissa värre än andra! Äger ju själv en 5-åring :)

2014-01-26 @ 20:47:12
URL: http://matildaengblom.horseworld.se
Postat av: evie

Åh, ja det brukar kunna komma lite trots och egna idéer när de blir starkare i kroppen och plötsligt orkar mer... det är bara att härda ut och vara konsekvent :)

2014-01-26 @ 22:58:21
URL: http://www.evieastrom.blogg.se
Postat av: Sabina

Jätte fin blogg, verkligen :-) Jag förstår din känsla. Min vita sessa och jag är också i någon fas. Men jag försöker bita ihop och blicka framåt :-) Rida ut stormen liksom :-) kram

2014-01-29 @ 16:08:36
URL: http://biinasdagar.horseworld.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0