Amoure 2/1-14

Dressyrlektionen idag gick bra, jag tycker att Amoure blir lugnare och lugnare nu i grupp vilket är väldigt skönt. Det är en väldigt bra erfarenhet för honom eftersom att det även kommer att göra honom lugnare på framridning/framhoppning där det är mycket hästar.
 
Idag jobbade vi basic med att ha hästarna formade, rida bra vägar samt att vi själva skulle bestämma tempot och inte hästen. Ridhuset var uppdelat som så att vid C och A fanns det tjugometersvolter varav den ena reds i höger varv och den andra i vänster varv, för att ta sig mellan dessa volter red vi på diagonaler med skänkelvikning i skritt.
På vänstervolten jobbade jag med att ha honom på ytterhjälperna och på högervolten med att ha honom runt innerskänkeln. Jag red även tempoväxlingar och övergångar där Amoure kändes avslappnad, och bjöd fint fram till bettet. Han blev lite springig någon gång sådär men var överlag lätt att få att lyssna både fram och tillbaka.
 
Det märks att det är något som har släppt i högersidan, men jag kommer jobba vidare mycket med att få honom mjuk där så det kommer nog att bli jättebra :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0