Inga Clear Rounder på tävling?

Det har dykt upp lite ändringar i TR inför 2015, och den som är mest omtalad just nu verkar vara det faktum att Clear Round ska tas bort som en bedömningsform på lokala hopptävlingar.
Ärligt talat så tycker jag att det är bra - för jag tycker att man ska kunna tävla på riktigt även på de lägre höjderna. Har man en D-ponny som är bekväm på 80 cm så kanske man vill kunna rida omhoppning även på den höjden - inte bara en grundomgång. 
Jag anser att om man vill rida Clear Round så kan man lika gärna starta avdelning b - det är ju därför den avdelningen finns, för de som inte vill eller kan starta omhoppning. Det finns alltså alternativ, och det är därför jag tycker att det inte gör någonting att Clear Round-bedömningen utgår.
En del tävlingsplatser har dessutom valt att ha LD+5 med grund+omhoppning istället för LD som haft CR-bedömning (bedömning A).
 
Vad tycker ni?
Amoure hoppar avdelning B.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag vill suuupergärna komma ut och hopptävla med min ponny på lite lägre klasser i stilbedömning men förstår inte riktigt vad det är domarna bedömer egentligen..? Har du några erfarenheter utav detta? Skulle sååå gärna vilja ha något/några tips eller så!

Jättefin blogg!

2014-04-13 @ 19:06:50

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0