Sluta klaga på att du inte hinner

Något jag är så trött på är människor som hela tiden klagar på att de inte hinner.
Jag är en otroligt högpresterande student samtidigt som jag rider sju dagar i veckan, tränar utöver det och hinner även med att träffa kompisar flera gånger i veckan.
Det stör mig att människor inte förstår att bara de prioriterar och planerar - då kan de hinna allt. 
Visst, jag kanske har tur för att jag lär mig lätt. Jag kanske har tur för att jag är effektiv - men det kan nog alla bli. Och det handlar inte om tur.
 
Jag hinner för att jag planerar och prioriterar - jag använder varje lektionstimme på ett produktivt sätt och skulle aldrig sitta och göra ingenting, så som jag vet att många gör. Jag tar vara på min tid i skolan och jag tar vara på min tid i stallet.
Att jag har lyckats hålla höga betyg genom hela min skolgång (gick bl.a. ut med MVG i alla ämnen i grundskolan) samtidigt som jag har tagit hand om en ponny helt själv varje dag i veckan beror på min självdisciplin, men också mitt engagemang. Jag tycker om att lära mig och har höga förhoppningar på min framtid.
 
Det finns dock en sak som stör mig mer än de som klagar - de som säger att jag hinner bara för att jag är jag. Så bara för att jag är jag så hinner jag med allt som ingen annan gör?
Det är fel att säga att bara för att jag är som jag är så kan jag prestera på en helt annan nivå än alla andra, bara för att jag faktiskt satsar. Ingen förstår det, säger bara att jag är smart och har tur som lär mig lätt. Det dem inte förstår är hur mycket tid jag lägger ned, tid som de slösar på att inte göra något alls.
 
Jag vill inte kritisera någon, jag vill bara berätta för er alla att trots att ni har häst som ni rider varje dag, varje vecka, så kan ni få toppbetyg - bara ni vill.
Allt handlar om mål och motivation. I stallet, i skolan, i ridningen, i fotbollen. Har du ett mål så kan du hitta motivation.
 Avslutar med en flumbild... bara för att

Kommentarer
Postat av: Anonym

Klart att du får jobba på för att hinna med både häst o skola. Men det är bara löjligt att tro att alla kan gå ut med A bara de anstränger sig...

Svar: Jag förstår precis vad du menar, men det var absolut inte det jag syftade på :) Jag har själv svårt att få A i vissa ämnen men mitt syfte med det här inlägget var att man kan hinna bara man vill - som jag skrev så handlar det inte bara om skolan. Hoppas att du inte tog åt dig!
Tove Nodemar

2013-09-28 @ 13:44:52

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0