Dressyrträning 14/9-13

Idag blev det äntligen en dressyrträning för Lisa.
Vi tog tag i de problem vi jobbat med senaste tiden och framförallt problemet med att han inte har någon respekt för min högerskänkel. Det faktum att det är mitt högerben som är skadat är väl inte så bra - men det fungerade ändå. 
Vi började med att jobba på volterna - i vänster varv var han fin men i höger kom problemet fram väldigt tydligt när jag satte höga krav. Han sköt iväg bogen och drog iväg så vi jobbade jättemycket med att flytta honom utåt i högervarv, i princip så red jag en förvänd öppna, d.v.s. öppna åt höger samtidigt som jag flyttade honom till vänster.
Gjorde det i både trav och galopp samt jobbade med en del övergångar och fattningar i det arbetet.
Avslutade med att rida igenom programmet två gånger och jag fick mycket bra tips från Lisa, framförallt att jag verkligen måste vara jättejätte noga med hörnpasseringarna - då får jag honom lugn och eftergiven och plockar även lite extra poäng.
 
Känns väldigt bra inför imorgon - genomjobbad ponny och massor med tips, precis som det ska vara!
Amoure står nyryktad och flätad i stallet, imorgon blir det tidig morgon och sedan beger vi oss. Jag tycker att det ska bli sjukt rolig, det enda som känns jobbigt är att gå terrängbanan, haha! och att kunna stå upp i terrängen, hoppas att benet är bättre imorgon :)
Och så har jag anmält mig till en LA:1... blir ju intressant...

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0