Frustation runt hästar

Visst kan det vara lätt att bli frustrerad på sin häst när den inte gör som man vill?
 
Jag vet så många som inte har tålamodet att "bråka" med sin häst. Jag känner så ofta att om något inte fungerar så blir jag irriterad och arg.

Jag tror att det smartaste då man hamnar i en situation när man blir arg är att bara släppa det i några sekunder. Av ren erfarenhet vet jag att man kommer ingenstans på att vara arg på sin häst. Det fungerar inte. Det fungerar om man är bestämd. Men känner man rädsla, stress eller känner sig arg inombords så ska man ta ett steg åt sidan och låta någon annan som är lugn sköta det tills man hittat ett lugn igen. 
 
Jag tror detta är vanligast hos barn och unga, om hästen inte gör som man vill så blir man arg på hästen osv. Syns väldigt mycket på ponnytävlingar. Men detta är bara en reminder till alla där ute att blir ni arga, irriterade, känner er stressade osv, gå åt sidan, andas en stund och kom tillbaka, inget fungerar då man är arg!
 

Kommentarer
Postat av: Elsa

Känner igen det där, ser väldigt ofta ryttare som låter humöret gå ut över hästen. Jag kan förstå att det inte är lätt alltid när hästen bara går emot, men när jag känner att jag börjar bli irriterad släpper jag tyglarna, skrittar och försöker tänka på något annat och lugna mig. Och i värsta fall om det blir så flera gånger och inget vill fungera struntar jag helt enkelt i det och rider något annat, bättre det än att man förstör en massa arbete bara för att man inte är på humör :)

2013-05-03 @ 21:48:23
URL: http://eventingbyelsa.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0