Amandas fototips

 
Tänkte dela med miog av lite fototips eftersom jag fotar väldigt mycket hästar.
 
I ridhus:
Att fota i ridhus är något som många tycker är väligt svårt, och det kan vara det om man har en sämre kamera.
Se till att höja Ison, kvalitén blir sämre men du gör bilderna ljusare.
När du får bilderna ljusare kan du även höja slutartiden, höjer du den så kommer kameran ta bilderna snabbare och därmed blir de inte lika suddiga. Men då blir de även mörka, så det optimala vore att ha slutartiden runt 160. Är det fortfarande mörkt, sänk den ännu mer.
Ha alltid bländartalet så lågt som möjligt i ridhuset, har du ett objektiv som ändrar bländartal när du zoomar, försök undvika att zooma.
 
Utomhus:
Här kan man snarare sänka Ison så du får bättre kvalitét och höja slutartiden men behålla bländartalet som i ridhuset. Slutartiden kan utomhus i soligt väder vara över 2000. Är det väldigt ljust ute kan man även höja bländartalet.
Att ta bilden i rätta ögonblicket:
När man fotar så ska man alltid försöka ta när hästen är snett framifrån, jag själv tycker att det ger snyggast bilder. Då gäller det att ha ställt in kameran att ta många bilder om man håller ner avtryckaren. Ta kanske 10 bilder på en gång, då kommer du få en som ser riktigt snygg ut.
Samma sak gäller vid hoppning, för där har man bara en chans på sig att få en bra bild. Sen är det en träningssak att fota hoppning, desto mer man gör det desto bättre blir det.
Mitt sista tips:
Har ni en häst som inte är speciellt fotogenic, alltså inte vill ta fram öronen? Ladda ner appen Horsepiano till eran telefon, spela på den och ingen häst håller öronen neråt!
Vill ni ta sånna här bilder? Släcka alla lampor i stallet, ställ hästen vid utgången, då får ni sånna här fina bilder! Glöm inte att höja slutartiden!
 

Kommentarer
Postat av: Malin

Super bra tips! Bra inlägg :)

2013-05-29 @ 16:54:52
URL: http://malinottenback.blogg.se
Postat av: Tuuli Elmgren

Jättebra tips :D

2013-05-29 @ 17:50:18
URL: http://tuulielmgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0