LB:2 Vällingby Ridsällskap

Tävlingen idag har gått både bra och dåligt.

Allting flöt på väldigt bra imorse, vi bara kom till stallet, gav Yngve fruost och lastade. Allt annat var klart. Han gick på på en gång, var kolugn hela tiden så det är ett riktigt plus i kanten. Även då vi var framme så var han så lugn och självsäker så det kändes super. Mycket roligare.
 
På framridningen var han även här lugn och inte alls stressad som han kan vara. Skrittade väldigt länge och tog upp honom lite i formen precis i slutet. Tyckte att han nästan var lite för lugn på framridningen för han var inte riktigt tillräckligt explosiv. Eller, han var framme, men hade inte superkänslan. Dock gick han väldigt fint och gjorde allt jag bad om. 
 
Inne på banan har jag ju gått och trott nu i flera månader att han skulle bli stissig, jobbig, nervös och rädd för allt där inne. Vi skulle vara själva där inne plus att det är ett väldigt stort ridhus osv. Men han visade sig vara motsatsen.
Jag skrittade in för att ge honom tid att titta men han bara travade iväg så jag ba "visst kör på!" 
Brydde sig inte ett dugg om domare eller någonting, han koncentrerade sig bara på uppgiften så i början tänkte jag att det här kommer nog bli bra. Dock red jag upp snett vilket medförde låga poäng även om han gjorde det bra. Sen gick allt bra fram till första ökningen. Han kom in väldigt bra och så blev jag överambitiös och drev på vilket medförde galoppinslag. Så j*vla klantigt! Men korrigerade det snabbt så gick han upp i ökad igen, duktig! Men fick också ett kick mot skänkeln. Sen var skritten okej och sen kom galoppen.
 
Fick till en riktigt bra fattning men sen av någon anledning såg han solfläcken som hade dykt upp plötsligt och blev jätte fjantig. Sååå himla onödigt då han varit så avslappnad fram tills dess. Dock korrigerade jag det snabbt med att fatta rätt igen och fortsätta, men övergången blev inte bra. Sen andra galoppdelen blev lite bättre, en bra ökning fick jag till men avbrotten sådär. Sen skulle vi travöka förbi solfläcken och han spände sig och jag vågade inte gå på, halten blev för tidigt och lite ojämn, dock gillar jag uppridningen, förutom att den blev sne den med.
 
Sammanfattat: Asbra att han var lugn i början, jätte fjantigt med stoppet. Jag gjorde de flesta missarna så det tar jag på mig. 59% fick vi och det får jag ändå vara nöjd med, med typ 6-7 missar i programmet. Vi hamnade i mitten av resultaten, så domaren dömde lite lågt, placering på 64% och det hade vi fixat utan missarna tror jag, så jag är ändå nöjd!
Måste tacka Martina också som hängde med som hästskötare och tog bilder, tack! Bilder kommer.
Imorgon ska jag rida betydligt bättre. 

Kommentarer
Postat av: Malin

Jag tycker han ser fin ut :)

2013-04-01 @ 13:54:43
URL: http://malinottenback.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0