Hackamore, ingen höjdare

Idag skulle Yngve gå ett lugnt joggingpass. Så tänkte eftersom han känts lite överkänslig i munnen senaste att prova Hackamore. Så lånade Toves och begav mig till ridhuset.
Det började med att han tyckte det var väldigt konstigt med hacket överhuvud taget. Då jag satte upp blev han nästan lite rädd. Eller han liksom spände som som tusen och tappade hela ryggen. Så var det hela tiden ungefär. Försökte få honom att slappna av genom att försöka få honom låg och göra mycket övergångar. Men nej han trivdes inte alls och förstod inte funktionen. Han sökte sig lite neråt då jag släppte tyglarna helt men annars sa han typ nejnejnej!
 
Jag gjorde ett gott försök. Kommer säkert prova när jag rider ut eller något med, men annars i dressyren var det inte så bra. Han spände sig mer med hacket på än om han inte gått alls idag haha. Men jag skrattade mest åt det. Fick liksom rida en Yngve som var totalt motsatts till det jag är van vid, så det var väl lite omväxlande? Haha. 
 
Nej men han fick röra på sig en kvart i alla fall, imorgon blir det dressyrträning (på tvådelat bett haha)
Kändes faktiskt ganska bra att det gick dåligt idag haha. Har gått så fruktansvärt bra hela tiden nu att jag liksom snurrat upp i ett prestationsvirvel. Behövde få stopp på det och stanna upp och njuta lite. I'm back!
Alltså mitt förvirrade hjärtegull!! ♥
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0