Gårdagens dressyr

Igår blev det att rida lite dressyr på Yngve. Hade innan passet bestämt mig för att träna halter, serpentiner, övergångar, uppridningar och ökningar. Alltså väldigt simpla saker men det förtjänade han. 
 
När jag började rida kändes det lite konstigt. Han var så otroligt känslig i munnen. Det är han ju i och för sig alltid, men nu kändes det som om han inte ville ha bettet i munnen. Han släppte inte bettet eller så men det kändes bara inte som vanligt. 
Dock gjorde det att han gjorde väldigt fina övergångar och halter, eftersom han var så känslig. Uppridningarna och allt var faktiskt väldigt bra, bättre än vanligt liksom och det är ju i och för sig bra. Men jag hade inte ätit på hela dagen och kan erkänna att jag blev lite irriterad över typ allt. Så blev irriterad över att jag inte kunde rida vägarna i programmet på grund av att det var lektion haha. Fick typ "gissa" lite var bokstäverna var och chansa på avstånd vilket ledde till dåliga väger = irritation. 
 
Sen vill han ju inte öka. Jag fattar ingenting och jag håller på att bli tokig, galen! Det bästa Yngve gör är hans travökningar, och för en vecka sedan gjorde han de bästa travökningarna någonsin, sen två dagar efter är det fysiskt omöjligt för honom att ens göra en liten ökning. Han går bara upp i galopp eller ingenting alls. Inte alls likt honom så jag börjar fundera på att något inte stämmer, men har ju kollat och han är lösgjord överallt. Jag kanske bara inte har tillräckligt mycket tålamod.
 
Så det lilla gjorde mig typ jätte ledsen, fast passet gick skit bra på alla andra punkter. Suck. 
 
Rider för Lisa på fredag så hoppas hoppas att ökningarna fungerar då, men tror inte det. Idag ska Yngve hopptränas, halv nio på kvällen, lite sent kanske man aja. Imorgon skulle han vila men han vilade ju typ i tisdags så kanske skrittar honom imorgon. 
Video från förra tisdagen, GE MIG TILLBAKA DOM DÄR ÖKNINGARNA

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0