Ännu ett bra dressyrpass!

Idag var vi i ridhuset igen och Tove var med och fotade! Började lång och låg. Det gör han bra men han kryper ihop lite, lite bakom lod. Det positiva med det är att han blir avspänd och rund, men vill att han ska få fram nosen... svårt. Han gjorde bra övergångar och jag jobbade mycket med att jag skulle bestämma tempot, varelse det var långsamt eller inte. Han gjorde det riktigt bra för att köra utan spö. Duktig!

Tänkte ta spöt till galoppen men tänkte om. Jag tänkte att jag provar utan spö innan jag tar det och jag gjorde rätt för han var lika fin i galoppen. Lätt att få ner och bli rund, jätte skönt!
 
Efter det fick han en paus innan jag tog upp honom i formen. Inte riktigt som jag brukar, lät honom fortfarande gå lite mer neråt i formen, vilket ledde att nosen åkte in, men det fick gå för det här ridpasset. Han gjorde allting jag bad om väldigt bra och han kändes fin.
Red igenom LB:2 en gång men kom i vägen för andra hästar så fick rida om vägen, fast han gjorde det bra. Tog ännu en paus innan jag red igenom programmet ordentligt, som om jag tävlade. Två mindre missar, att han sköt ut rumpan någon sekund innan han fattade galoppen, mitt fel, och att han stannade i ett hörn snabbt innan han gick upp i trav igen. Inget stort med andra ord  och annars kändes programmet riktigt bra, galoppdelen var super, DUKTIG Yngve!

Åh vilket flow man har nu, tagga tävlingarna!
 
Efter var det med Tove på träning, de gjorde jättebra ifrån sig!

 
En bild från idag, fler kommer! Kommer även om clinicen, och imorgon ska Yngve få hopptränas!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0