Min tävlingssäsong

Den här säsongen har varit den bästa någonsin. Yngve bara växer och växer om häst i sitt självförtroende och i sin kapacitet. Jag har nått mål som jag aldrig någonsin trott att jag skulle fixa. 
 
I början låg vi lite lågt på den lokala fronten. Förutom våra 70% i LC och 68% i LB på klubbtävlingarna på Veda så hamnade vi tyvärr under 60% två gånger. På team aspvik kände jag inte ens igen min egna häst och tappade allt hopp tyvärr.
Men sen tog vi igen. Med tredje plats i omg1 i Allsvenskn fortsatte det positiva att bara flöda. På gömmargården red jag på 67% i LC och blev placerad. Efter det, Tyresö 66% och placerad, liten miss på sollentuna, men då fick vi i alla fall veta att vår sämsta ribba ligger på 62%. Efter det tog vi ännu en gång igen med att leverera 71% i LB på 4Ben, med bara något poäng från att vinna hela klassen blev vi trea. Sedan sist men inte minst nu senaste på Hallstavik, där Yngve varit jagad dagen innan och nära på att stryka sig rider ihop 66% och placerar sig och sedan tar igen i LA där vi helt överaskar oss själva och blir 4:a i klassen på 64%. 
 
Jag kan alltså nu säga att min häst har placering i LA. Det är något som jag faktiskt ärligt talat ALDRIG trott. Det känns som om jag har bevisat så mycket för mig själv och andra att vi kan. Jag och min lilla fux på ynka 155cm kan gå in och placera oss 4a med bara något poäng från att vinna i en LA. 
 
Men det är inte bara placeringarna som spelar roll. Det viktigaste för mig är hur TRYGG han är i sig själv. Att han fullt ut litar på mig i alla lägen hela tiden. När vi köpte honom gick han inte nära domarbord, han gick inte att hålla i på tävlingsplats och han var konstat rädd. Jag trodde ett tag att han ALDRIG skulle bli lugn. 
Men jag hade fel. Idag går han in, även om han är skeptisk, så frågar han mig först, han frågar mig om JAG tycker det är läskigt och han litar på MIG. För mig är det helt sjukt att få den respekten av en häst som i vanliga fall tycker allt är konstigt. 
Vi har kommit varandra så nära senaste halvåret och jag vet att han älskar mig precis lika mycket som jag älskar honom. Annars skulle han inte ställa upp, för han är ju ändå bara en häst. 
 
Jag har toppat ALLA målen. 
Dessa mål satte jag upp för 2013, alltså mer än ett halvår kvar, men de är redan satta 
  • Starta LA på godkänt resultat
  • Fler placeringar i LB
  • Flyt i öppnor/slutor och skänkelvikningar
  • Bli lite modigare själv så Yngve blir modigare
  • Fler stadiga resultat än tidigare
Dessa mål för våren:
 Få Yngve lugnare på tävling. Inte lika nervös. 
 
♦ Stadiga resultat i LB
 
♦ Starta LA:1, i alla fall på klubbtävling. 
 
♦ Komma bort lite på träningar i andra stall
 
♦ Sätta skänkelvikningarna
 
♦ Göra bra ifrån mig under Allsvenskan
 
♦ Gå in med känslan att ha kul på banan istället för prestationskänslan
 
Vi fixade allt och lite till!
 
Nu måste jag sätta nya mål, börja fundera. Jag tänker allderes för lågt om oss som ekipage. Sätter alltid för låga mål, tror alltid för lite om oss. 
Men vi kan, och det har vi under denna säsong fått bevisat i resultat och placeringar. Av 8 tävlingar har vi varit placerade i 5. Och ingenting har varit gratis. Varenda rosett har kämpats för i blod svett och tårar sen jag köpte honom. 
 
Winners never quit and quitters never win ♥
 
 

Kommentarer
Postat av: Malin

Ni är så duktiga tsm!! :)

2013-06-20 @ 14:08:17
URL: http://malinottenback.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0