P90 DEBUT Mantorp 28 juli

Svenskt fälttävlansprogram för Lätt klass - 59,05 %
Det här var både ett av de bättre och ett av de sämre program vi har ridit. Amoure var lugn, och lyssnade på mig, men formen var inte så bra och han knäppte av lite för mycket i nacken. 
Tyvärr fick vi två riktiga missar som drog ned poängen rejält, första skänkelvikningen var katastrof och halten därefter blev svajig, så två fyror resulterade i procenten ovan. Annars blev det sexor genom hela programmet och några sjuor.
"Härlig ponny med god energi, påskjut och bärighet. Nosen måste dock fram för de högre betygen" var domarkommentaren och det känns ju väldigt positivt, och vi vet ju vad vi ska jobba på ;)
Hoppning - 95 cm - 4 fel
En av de svårare hoppbanorna som Amoure har gått. Stor mur, vattenmatta, maxad trippelbarr, kombination, lådor, grindar o.s.v. Dessutom var det ju regionalt vilket gjorde att det blev en del linjer med relaterade avstånd.
Första två sprången kändes bra men till trean som var en maxad oxer drog han först iväg och när jag försökte rida ihop honom började han studsa och jag fick inte riktigt fram honom - så det hindret dog men resten av banan kändes bra.
Trippelbarren hoppade han otroligt bra på och de flesta andra språng också, förutom muren där han hoppade lite tokigt. Men men ;)
 
Uthållighetsprov - 15 hinder, 19 språng - 2080 m - Idealtid 4 min 20 sek
Mantorps P90 är ganska ansträngande då banan är väldigt kuperad och innehåller både branta uppförs och nedförsbackar. Det gör det ju dock till en rolig bana att rida och Amoure skötte sig bra.
 
Första hindret var ett stockstigsprång som var väldigt enkel, men för att komma till andra hindret var man tvungen att rida förbi sekretariatet samt all publik och det tyckte Amoure var läskigt så där blev han studsig och det fortsatte fram till tredje hindret. Just den sträckan var en av de längsta på banan och det tog väldigt lång tid i och med att galoppen var kort och studsig och Amoure fick för sig att göra byten i varje sväng, det förlorade vi mycket tid på.
Resten av banan gick kalas.
Ibland spände han till och lyssnade på annat än mig så då fick jag säga till honom men han hoppade allt väldigt snällt. Nedhopp i brant nedförsbacke, högt nedhopp i vatten, 4 kombinationer, stora, maxade hinder och så vidare. Han tog sin an allting väldigt enkelt och det var otroligt roligt :D
35 sekunder för långsamma på grund av den studsiga galoppen i början resulterade i 14 tidsfel men att vi tog oss igenom vår första P90 felfritt på hinder känns jätteroligt - och framförallt bra inför framtiden då Mantorps är en av de svårare.
 
Vi har nu satt vårt första 1* kval och det var även målet med tävlingen. Att vi även vann Connemara-SM var ju ett plus i kanten ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0