Gårdagens hoppträning

Igår hopptränade min Linda för Linda i stallet. Linda är inte tränare egentligen men har hoppat väldigt höga klasser och är väldigt duktig! 
 
De började med en väldigt bra lydnads övning som inehöll skänkelvikning, travbommar, galoppbommar, upphöjda travbommar, galoppstuds. De var tvungna att hålla fokus hela tiden och lyssna vilket Yngve behövde! Han var lite loj i början, gick i samma tempo och ansträngde sig inte i onödan. Det blev dock bättre desto längre de höll på. 
Efter det hoppade de som galoppstuds hinder och kombination, som gick jättebra. Eter det tränade de på att kontrollera galoppen. Yngve var helt fantastisk faktiskt. Han ansträngde sig så mycket och var överambitiös. 8 galoppsprång var hans vanliga mellan hindrerna, och när linda bad om 9, gav han 10 och när Linda bad om 7 gav han 6. Han fick mycket beröm och han tyckte det var superskoj! Efter det vaknade han verkligen till. 
De hoppade en bana sedan, den låg på 85-90 cm. Yngve levererade verkligen. Linda tog omhoppningssvängar, kom i fel galopp men han bara löste det och hoppade allt. Vi hade verkligen gjort hindrerna tittiga men han tittade inte ens, utan bara levererade. Både mamma, jag och Linda var jätteglada! Vilken häst vi har! 
Har film som kommer upp inom kort!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0