Dressyrträning för Lisa

Igår åkte vi iväg till Överby för att dressyrträna för Lisa.
Jag kände att jag verkligen ville få mig en träning innan tävlingen på lördag så jag är jätteglad att vi kunde åka dit :)
Amoure kändes överlag väldigt fin, han lyssnade för det mesta bra både fram och tillbaka. Han fick sig en ordentlig framridning innan jag red för Lisa.
 
Vi började med att arbeta med formen, som jag fick en del klagomål på under helgen. Jag fick jobba med att ha honom i en längre form (vilket vi alltid eftersträvar) och därmed fick han också gå något lägre då det var ganska jobbigt. Men om jag sedan bara höjer upp honom några centimeter så går han perfekt, och det gjorde han ibland.
 
Jag fick också jobba med skänkelvikningar, framförallt de till höger, och då skulle jag nästan ställa vänster så att han inte skulle kunna smita med högerbogen. I början tyckte Amoure att det var otroligt jobbigt men efter ett par gånger gav han med sig och sista skänkelvikningen var fin.
 
Fick mycket olika småtips av Lisa, och de är ju guld värda! Avslutade med att rida programmet och så fick Lisa ge mig poäng.
Fick några småmissar, och red en lite slarvig väg på ett ställe men annars gick det bra. Galopprogrammet tyckte Lisa var jättebra, och även fattningarna som var lagom energiska idag. Så 7,5:or och 8:or i galoppen, blandat 6:or och 7:or i traven kändes bra :)
 
Nu jäklar ska vi rida fint på lördag!
Tack Martina som fotade, trots att ridhuset (kameran) inte ville samarbeta ;)

Kommentarer
Postat av: Tuuli Elmgren

Fin bild!

2013-07-31 @ 09:05:43
URL: http://tuulielmgren.blogg.se/
Postat av: Malin

Ska du flytta från Grana? Hur blir det då? :)

2013-07-31 @ 13:46:19
Postat av: Carolina - Stall Assla

Låter som ett härligt och nyttigt pass :)

2013-07-31 @ 15:16:08
URL: http://asslatjejerna.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0