Motivationen på noll under vintern

En sak som är väldigt sann om mig är att min motivation i ridningen går verkligen ner under vintern. Inget jag vill alls eftersom vintern är den bästa perioden att jobba upp sig själv och sin häst inför tävlingssäsongen men jag vet inte.
 
Jag hatar mörkret och kylan, sen gillar jag inte alls då Yngve blir så stissig och nervös, vilket han blir så fort det är kallt ute. Och kominationen gör att min motivation sjunker. Stallet har jag inga problem att vara i men det är just ridningen som jag inte har lust med. 
Det har ju så klart väldigt mycket att göra med att jag tycker det är obehagligt att rida Yngve under vintern. Jag har ingen kontroll, tror jag i alla fall. Och det leder till att jag måste nästan tvinga mig själv att rida honom och så ska det verkligen inte vara. Om jag skulle kunna jobba bort min nervositet mot hans nervositet så skulle jag förmodligen hitta tillbaka till min motivation. 
 
Jag vet faktiskt bara en sak som verkligen fungerar och det är så fort jag har en tävling inbokad. "Thing!" säger det i min skalle och motivationen är på topp. Helt sjukt men det är faktiskt så jag fungerar. Då släpper jag allt annat eftersom det blir viktigt att prestera bra på tävlingar. 
 
Men jag skulle vilja ha motivation även om jag inte tävlar, är det någon som har tips? För jag står typ inte ut, vill verkligen rida och brinna för det som jag gör då tävlingarna sätter igång. (Kan vi inte bara smälta bort all snö och plantera lite sol) Haha nej men jag behöver motiation från mörker,kyla och stissighäst. Någon som har några tips? Behöver verkligen några!

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0