Dagens hoppning

Idag hoppade jag Amoure, och det var även första ridpasset sedan jag åkte bort, men Hannah har ju ridit honom :)
Han kändes väldigt lugn vilket gjorde det lätt att hitta en bra rytm och tempo samt få honom att söka stöd på bettet långt fram, vilket han behöver för allra bästa språngkurva.
Jag och Amanda hjälptes åt att bygga fram och då blev det en smal mur, en kombination med först häckar-ett galoppsprång-räcke med halmbalar under, en vattenmatta, en smal mur och en oxer/trippelbarr (jag hoppade den som både och).
Jag började att trava och galoppera fram ordentligt innan jag travhoppade oxern upp till 90 cm, sedan tog jag den i galopp upp till 1m. Däremellan hoppade jag också kombinationen där räcket i slutet låg på 90 cm.
Byggde om oxern till en trippelbarr på drygt 90 cm, vilket även det var enkelt. Amoure har hoppat ett endaste språng på trippelbarr förut, på en tävling i somras.
Sedan hoppade jag muren (här får ni även ett failklipp, haha) utan att visa honom det så första språnget blev väldigt konstigt men resten flöt på bra.
Vi gjorde sedan om trippelbarren till en oxer igen och lade över vattenmattan så att det skulle se konstigt ut, för att prova lite och det gick galant :)
Höjde muren till 90-95cm och hoppade sedan en bana.
 
Nu finns alla språng med på film, så jag hoppas att ni tar er tid och tittar :)
 

Kommentarer
Postat av: Jenny ~ Hästblogg

Riktigt fin blogg ni har, diggar den skarpt! (y) :)

2013-01-03 @ 22:13:15
URL: http://jenny.weride.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0