Hoppträningar

Jag har tänkt en del på hur jag ska göra för att utveckla Amoure i hoppningen, och jag har kommit fram till att jag måste lära mig att rida honom då han är avslappnad.
Det här låter säkert jättekonstigt, men jag har blivit så van vid att Amoure är spänd och tack vare det lydig på tävling, nu när han blivit mer bekväm på nya platser blir han också mer "på" och man märker att han vill att allting ska gå väldigt fort och sådär vilket resulterar i att han slarvar.
När han är lite spänd hoppar han för det mesta bra, dock blir inte sprången lika runda och fina men han lyfter i alla fall på benen.
 
Anledningen till detta problem är att vi alltför sällan får hoppa bana på träningarna hemma, då han är avslappnad. Det är just då man hoppar bana som han blir så väldigt på. De flesta av träningarna i januari har inneburit mycket volter, övergångar och likande vilket är jättebra för att få Amoure lydig men det är också svårt när det väl är dags att tävla då jag har svårt att hitta flytet samt hur jag ska rida honom just i de lägena.
 
Jag har två helg-träningstillfällen inbokade, ett i februari och ett i mars och kommer förhoppningsvis åka iväg på hoppträning en gång i veckan, till ett stort ridhus som jag tycker mycket om så det ska bli kul :)

Kommentarer
Postat av: Camilla

ja verkligen det snöar och snöar

2013-02-07 @ 12:50:11
URL: http://bbqridtravare.blogg.se
Postat av: Ellen

Sv: åhh tack! Jag det ska jag! :D
Ska du också dit?

2013-02-07 @ 16:54:17
URL: http://bakfickeryttarna.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0