Första helgen med Amoure och lite om utveckling

Rebecka önskade ett inlägg om första dagen med Amoure, men jag tänkte dra hela första helgen lite kort :) Och även lite utveckling.
 
Fredag 26/8 2011 åkte vi till Lidens Connemarastuteri i Falköping för besiktning av en liten fyraåring jag hoppades skulle bli min alldeles egna. 
Han besiktigades utan anmärkning och sedan påbörjade vi resan hem till Stockholm. 
Väl framme på Grana tyckte Amoure att allting var jättespännande, de första dagarna tyckte han att allt var lite läskigt, vågade inte sticka ut huvudet genom fönstret/hålet i boxdörren och han vågade inte heller komma fram när man gick in i hans box. Nu är han jättenyfiken och oerhört social.
 
Första ridpasset ägde rum söndagen den 28 augusti då vi först skrittade ut en sväng i skogen med sällskap och sedan travade lite på ridbanan. Det blev lite sporadisk ridning första veckan då jag inte hade någon sadel ännu och jag var tvungen att låna.
Amoure gjorde överhuvudtaget inget dumt vid ridningen, han var jättesnäll men hade lätt att släppa bettet och svårt att förstå skänkeln. 
Han var ganska nervig i början och tyckte till exempel att hinder var läskiga, vilket han nu inte alls tycker.
Han tyckte att nya ställen var väldigt konstiga och dansade mest runt när vi åkte någonstans, det gick inte att spola honom då han tyckte att spolspiltan var jätteläskig och han flög högt så fort något ramlade i stallgången, lite av ett nervvrak ;)
Nu kan han stå lös och bli helkroppsschamponerad, stå i gången när hästar kommer lösspringande utan att röra sig och han går fram överallt när man rider :)
Bilder från första helgen :)

Kommentarer
Postat av: Tuuli Elmgren

Ni är så fina :D

2013-02-10 @ 14:01:45
URL: http://tuulielmgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0