Amoure 27/12-13

Idag var det alltså banhoppning.
Vi red fram samt hoppade fram på lite tävlingsliknande sätt - d.v.s. på ett litet hinder, ett räcke och en oxer. Därefter hoppade vi en bana på låg höjd, först en grundomgång och därefter en omhoppningsbana. Amoure hoppade väldigt bra men var lite väl på, därför valde jag också att ta lite längre vägar i omhoppningen men trots det kom jag tvåa tack vare det höga tempot.
Jag avslutade med att hoppa en bana på 100-110 cm och det gick jättebra. Amoure bjöd på framåt och tog tag i hindrena samtidigt som han gick att rida tillbaka. Alla sprången blev väldigt bra förutom på sista hindret där han blev lite banan då jag fastnade lite med innerhanden men jag hjälpte till lite extra och Amoure seglade över i alla fall :)
 
Jag tycker att Amoure har skött sig utmärkt de här tre dagarna, kanske lite för mycket energi men det ska jag egentigen inte klaga på. Han har ju haft en tendens att dra med sig någon bom här och där men trots det så vet jag att han är väldigt försiktig av sig. Det märks verkligen nu när han har fått mer styrka, han gör verkligen allt för att ta sig över felfritt och har inte rört en bom sedan hans lilla vila. Så lite styrka var det som krävdes, och nu är vi på gång :)
Tyvärr finns det varken film eller bild från idag, så ni får en från i somras :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0