Allsvenskan omg 1

Idag var det då Allsvenskan div 3 omg 1 på hemmaplan Vallentuna! Jag var där runt 10 och hjälpte till tills mamma dök upp med bebishästen runt 13.00. 
 
Framridning: Väldigt springig. Red fram ute först och han kändes lite "hysterisk" Tittig och knäppte av till och från. Mycket kröka på nacken, racea och tappa ryggen. Gick in och red inne i ridhuset i ca 25 minuter och Lotta var på plats och hjälpte till. Jag skulle rida honom mer framåt och inte bromsa eftersom det är då han kryper ihop och blir muppig. 
 
Fick ganska bra känsla tillslut, vääldigt explosiv men tyckte han var lite för stressad eller hur man ska säga. Det kändes som om han hade bråttom. 
 
På banan:
Kändes bra tills de ringde klockan och då knäppte han av lite och blev vinglig. Om jag kortade upp honom där jag vill ha honom släppte han bettet och där av blev han ganska lång i formen. Kändes precis som om han bara krökte på nacken, fick honom liksom inte riktigt i en uppförsbacke. Vi gjorde inga större missar, utan bara att han skyggade för långsidan i galoppen, men han var duktig och behöll galoppen och så. Vi fick två 5or, en på ökade traven för jag vågade inte gå på, rädd att han skulle fatta galopp och där då han skyggade. Resten var 6or, 6,5or,7or och 7,5or! Jag var inte helt nöjd efter, jättebra att det inte blev några större missar MEN inte så super nöjd med känslan. 
Det slutade på 61.7% vilket är helt ok! Rättvist tycker jag men domaren låg väldigt lågt i hela klassen, inte många som fick höga poäng så låg placerad till precis slutet! Med mina youngrider poäng fick jag 62,99% så nästan 63%.
För Anna gick det riktigt bra! Inga missar men hon blev inte belönad för det tycker jag, hon red på 61.3%. Nu låg vi 4:a när alla lag hade en ryttare kvar så det var spännande! Sist ut var Pernilla på Dornina och de red ihop 66% (Men de borde också fått högre egentligen) Och det gjorde att vi hamnade på en andra plats, men blev nerputtade av sista ryttaren till en 3:e plats men det är vi super nöjda med, hur kul som helst!
Pernilla Qvist, Anna Wass, Lotta Sundberg, och jag! Bästa klubben!

Kommentarer
Postat av: isasriddagbok.blogg.se

Vilken häst red Anna? :)

2013-04-22 @ 14:28:43
URL: http://isasriddagbok.blogg.se/
Postat av: Malin

Grattis!

2013-04-22 @ 20:48:54
URL: http://malinottenback.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0