Åsiktsinlägg om hästars variation

En sak är väldigt viktig för mig då det gäller hästar, och det är att de alltid ska få göra allting. Hoppa, ridas ut, markarbete och dressyr.

Trots att jag är dressyryttare SKA Yngve hoppas varje vecka för HAN tycker det är kul. Spelar ingen roll vad jag tycker. Finns så många ryttare som inte vågar och skiter i att deras hästar/ponnier får hoppa fast de tycker det är roligt.
 
Sen finns det även många som påstår att de rider ut på sina hästar fast de bara typ skrittar på en grusväg utanför stallet. Då tycker jag att man antingen skaffar en medryttare som hoppar hästen och rider ut eller gör det själv. 
Blir verkligen arg då jag hör om ryttare som inte gör det utan bara tänker på sig själva. Visst om hästen är helt galen då man rider ut, jag skulle inte själv tycka det var så kul, men skaffa någon annan som gör det då, ordentligt. 
 
I och med det här vill jag också skriva av mig och ryttare som inte rider för tränare. Snacka om inställningen att man är bäst. Man är ALDRIG bäst och därför ska man inte bete sig som det. Passar inte den tränaren, rid för någon annan.
Enligt mig ska en perfekt vecka se ut så här varelse det är en hopphäst eller dressyrhäst.
2 dagar ridas ut, en kortare en längre, tre dagar dressyr, en vila, en hoppning. Om man är mer hopp intresserad kan man byta ut en dressyr till markarbete. 
Sen kallar man inte rida en bom att hoppa. Om hästen älskar att hoppa, låt den hoppa. 
Sen är det ju så klart att om en häst är äldre eller unghäst kanske man bara ska rida den hårt 1-2 dagar i veckan.
Och kan vissa hästmänniskor sluta tro att de är bäst, då de ofta är väldigt dåliga. De är alltid de bästa ryttarna som är öppna och kan erkänna att de har svagheter som är bäst för de kan utväcklas. De som tror att de är så himla bra kommer aldrig någonstans eftersom de inte tar tag i sina problem. 
 
Dessutom finns det så många ungar som skyller ifrån sig allt på sin ponny hela tiden fast i själva verket rider de så dåligt så ponnyn blir dålig. Sluta klaga och ta tag i problemen så kommer det märkas att de inte är ponnyn utan dig det är fel på! (Märks väldigt ofta på ponnytävlingar tillexempel, så fort något går dåligt då är det ponnyns fel) 
Men det är inte heller så lätt då man är liten att rida en häst bra, därför bör man ta väldigt mycket hjälp. Kan man inte rida hästen med bakben och rygg då kommer den så småning om bli halt och förstörd. Galoppen blir väl det första den tappar och sedan lägger den bara vikt på frambenen som i sin tur blir halt eller får ryggskador osv. (Sen är det många som tror att en häst går i form då den kröker på nacken, men tyvärr fungerar det inte så) ALLT handlar om bakben och rygg!!!
 
Haha lite agro inlägg men Lindas kompis var här och vi hade en låååång pratstund så blev så sugen att skriva av mig! Hoppas ingen tar illa upp haha men bra att tänka på!
(Sen är vi alla inte perfekta, men alla kan bli bättre)
 
Jag som ponnyunge! hahahah. Fast här var jag väl mellan 13-15 i alla fall. *ponnytonåring*
 

Kommentarer
Postat av: Tussie & London - ridsport och foto

Bra skrivet! Fast det där med hoppningen är ju ett undantag för mig, London gillar att hoppa men hans knän klarar inte av det. Jag tänker mer på hans bästa, för när han hoppar så blir han halt. Men självklart rider jag ut 2 gånger i veckan, kan bli en ibland då min medryttare aldrig rider ut ;s Och jag kan inte rida ut själv så mycket, min mamma måste alltid vara med men hon håller på med sin egna häst. Men jag är noga med att nästan alltid skritta fram och av utomhus!

2012-09-29 @ 09:02:37
URL: http://londonryttaren.blogg.se
Postat av: Sara

Gillar sånnahär inlägg! :D Bra skrivet!

2012-09-29 @ 10:48:24
URL: http://mingus.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0