Djurparker

Som ni säkert märkt så är det ganska mycket prat om djurparker just nu och då säger jag bara DET VAR PÅ TIDEN.
Ursäkta mig men fyfan vad jag hatar djurparker och har alltid gjort. Förstår ni att man placerar djur i helt fel mijö för att barn ska kunna stå och slå på glaset och skrika åt dem. 
På alla djurparker jag varit på har jag sätt flertal djur som inte mått bra. En av de värsta exemplen var på skansen.
De var ca 6 älgar i en hage ungefär lika stor som våran stora sjukhage. Dessa älgar var blandade med kalvar. Runt hela staketet stod barn och skrek samtidigt som de äldre älgarna jagade kalvarna tills de inte orkade stå på benen länge. 
Alltså vad är det för jävla värd vi lever i? Dessa djur ska leva ensamma i stoooora områden ite i en liten hage, de är alldeles för vila för det. Att sen har vargar i en hage och bjönar i en plastlåda och ju helt vansinigt. 
Sen i övriga världen är det ju så klart ännu värre men att det ser ut så här i Sverige.
 
Sen det som kalla fakta tagit fram om hur man slår igäl djuren, skiter i att ta dit veterinär osv är ju bara helt galet. Tur att det uppmärksammats så de flesta djurparker undersöks. Men min åsikt är att stänga ner alla djurparker. Tigrar ska leva i afrika, inte i sverige, älgar ska leva i skogar, inte i hagar, och vargar ska leva på fjället, apor ska leva i djungeln inte i bur.
 
Jag tycker alla läsare ska ta sig en tankeställare innan de ger pengar till en djurpark en gång till. 
 
Sista bilden tog jag på en kalv på Skansen.
 
 
Sen är jag för att man tar in utrotningshotade, skadade, vanvårdade djur för rehabilitering och sedan släpper ut 
 
 
dem igen i det fria. Men djur ska inte sitta i bur för människan att titta på och djur ska inte användas som ett
 
 
medel för makt och pengar.
 
 

Kommentarer
Postat av: Tussie & London - ridsport och foto

Det är så hemskt! Människorna sätter djuren i små burar och hagar för att de ska stå nära glaset så att människorna kan titta på dem..

2012-10-18 @ 07:48:50
URL: http://londonryttaren.se
Postat av: Sara

Om dom skulle släppa ut tigrarna skulle det inte finnas några kvar. Tjuvjakten på tigrar, noshörningar, elefanter osv är hemsk och djurarterna som är näst intill utrotade skulle vara i princip helt borta. Tex finns det lite drygt 50 vilda sibiriska tigrar. Ska vi då släppa ut dom som är uppfödda i fångenskap så kommer dom att dö eftersom dom inte har en aning om hur man överlever, för allt sitter inte i instinkterna, utan mamman lär dom.

Svar: Men tänk ett steg längre istället. Är lösningen att stoppa alla djur som är utrotningshotade i bur? Nej. Och om du läste hela texten så skriver jag att djur som är utrotningshotade ska rehabiliteras för att sedan släppas ut igen, till deras natur. Och jag fattar väl själv att man inte kan släppa ut tigrar hur som helst men du tänker ju bara i ett steg. idag fångas tigrar fortfarande in och slängs in i djurparker och djurparker drivs på pengar. Jag har svårt att tro att de bara tar in tigrar för att hjälpa dem. Man tar in tigrar för de är en attraktion och ett föremål för människan att titta på och betala för att titta på. Att sätta dem i bur är samma sak som att skjuta ner dem.
Sen är lösningen på tjuvjakt att stoppa alla djuren i en bur? Nej. Tror du ärligt talat att de djuren vill ligga i en bur och ha människor som stirrar på dem resten av deras liv. Nej. De är inte gjorda för de. Att sätta en tiger i en bur = djurmisshandel.
Om man nu ska stoppa tjuvjakt så gör man det genom att sätta upp naturreservat som är bevakade, anställa människor som vaktar tigrarna, kolla upp staterna som låter tjuvjakten smyga förbi, stränga straffen på tjuvjakt, INTE sätta de djuren i bur.
Tove Nodemar

2012-10-18 @ 08:21:04
URL: http://sara-pajdeg.blogspot.com/
Postat av: Sara

Jag läste hela. Nej det är inte samma sak, det du säger om att ha djur som är uppfödda i fångenskap är fel är i klass med att folk säger att det är djurplågeri att vi har hästar. Visserligen är inte tex tigrar domesticerade, vilket bara tyder på att dom är vilddjur och inte tam djur, men det är ända skillnaden, bara att en häst skulle förmodligen klara sig bättre om man släppte den fri än vad en tidger skulle, eftersom dom inte vet hur dom ska jaga och hur dom ska leta rätt på det svagaste sebran så kan löper dom större risk att dom svälter ihjäl ist. Och det finns organisationer som gör så, tar in skadade djur rehabiliterar dom och sedan släpper ut dom.
Hästarna är inte gjorda för att ridas på eller stå i box heller, whats your point? Du säger emot dig själv, och som du sa i ett annat inlägg skulle du, som många andra inte fungera utan hästar i ditt liv,. Box = låda = bur, hage = bur, hästar är inte häller gjorda att för det. Men det är ok för att? För att dom är domesticerade och är tama? Ända skillnaden är att dom är hållits i fångenskap så pass länge att folk inte tänker på det längre, men dom var ju också vilda en gång i tiden.
Dom flesta naturreservaten har inget stängsel runt sig, och har dom det blir det ju bara en väldigt stor bur, sedan så brukar inte tjuvskyttarna bry sig så mycket om reglerna, dom skiter i om dom den djurarten försvinner, dom har så lite att förlora så det spelar ingen roll för dom efter som vinten är så stor är risken att åka fast inget som bryr sig om.

För det du säger nu är att vi ska släppa ut alla djur i det fria eller skjuta dom. Så hästarna hur ska vi göra med dom? Och hundarna och katterna? Alla djur som är domesticerade? Ska vi släppa ut som eller skjuta av dom?

Svar: Det långsiktiga målet är väl att alla vilda djur ska få vara fria i det vilda och orörda, inte att vi ska sätta dem i bur? Och det är en väldigt stor skillnad på en häst och på en tiger. Jag skulle aldrig kunna rehabilitera min häst till att bli vild igen men tigrar är fortfarande så pass vilda att de går att rehabilitera. Jag vet en mängd program och organisationer som tar in djur som tigrar och apor som folk använder som husdjur och rehabiliterar dem till vilda igen och följer upp dem i det vilda och de klarar sig utmärkt och blir dessutom lyckliga. Jag har själv fött upp fåglar som blivit dumpade på marken och släppt dem
I det fria efter ett år. Och de fåglarna är de fåglar som klarar sig bäst. Jag har följt dem i det fria i flera år.
Jag menar inte att man ska öppna alla dörrar i alla djurparker men man ska inte långsiktigt jobba för att sätta djuren i burar. Man ska jobba för att de ska få leva där de vill leva. Dessutom om de ska sitta i en park ska de parkerna inte drivas på pengar och djuren ska inte vara en attraktion, om de är attraktioner får de mindre burar för att få plats med mer djur och man exempelvis betalar inte veterinär för det kostar för mycket.
Sen håller jag med dig om hästar och alla djur. Hade de varit så pass vilda och hade kunnat klara sig ja då tycker jag att de ska tillhöra i det vilda. MEN de klarar sig inte i det vilda. Tigrar, apor, vargar osv TILLHÖR i det vilda och som sagt finns det väldigt många organisationer som jobbar för deras rätt i det vilda och rehabiliterar djuren så de kan släppas i det vilda och leva som de borde leva.
Varför man inte vill utrota vissa djurarter är ju inte för att man sen bara ska kunna se dem på djurparker utan att de ska kunna leva som de gjorde innan människan förstörde för dem.
Tove Nodemar

2012-10-18 @ 10:03:53
URL: http://sara-pajdeg.blogspot.com/
Postat av: sara

(skriver från telefonrn om det blir konstigt)
Syftet med djurparker är att ha kunna släppa ta dem i det vilda till slut, kanske inte idag kanske inte imorgon men en vacker dag, man avlar på dom i fångenskap i olika länder på många olika platser för att förhindra inaveln, dom flästa djurparkerna gör det bästa för att efterlikna deras naturliga miljö, så att dom kan behålla sina naturliga miljöer, det dom missat är att dom inte lär sig jaga som i det vilda, på dom flästa ställerna ger dom djuren redan döda djur, eftersom det ska vara så himant som möjligt.
Men se en häst som är rellativt ohanterad skulle utan problem kunna klara sig (i flock) men för hästarna finns det inte någon platts i det vilda längre, kolla bara hästarna på lojstahed, inga problem, dom blir visserligen stödutfodrade och har viss kontakt med människor, men det är för att dom går i just hagar, men hästar skulle klara sig utan problem i det vilda, det sskulle även en vildhund kunna, förutsatt att det inte är raser som tex chihuahua och eng bulldog, eller i övrigt hundar som är avlade så pass "fel".

Svar: Men nej det är ju helt fel. Syftet med en djurpark är för barn och familjer att betala och få komma in och titta på exotiska djur. En beskrivning av en djurpark på wikipedia; "En djurpark, zoologisk trädgård eller ett zoo är en plats där både vilda och tama djur hålls i inhägnader eller burar så att besökare kan beskåda dem."
Sen låter det inte speciellt bra då de ska göra reklam så då säger de annat men inte fan försöker kolmorden eller skansen rehabilitera sina djur till det vilda igen.
Du har fått hel fel uppfattning av djurparker för du säkert gått där då du var barn och tyckte alla djuren var så söta. Men det är inte verkligheten. Kolla på Kalla fakta och vad de tagit fram och kolla på debatten ikväll som går om djurparker så kanske du förstår hur det egentligen ser ut. För din bild av en djurpark och ditt sätt att tycka hur djur ska hållas i bur är bara hemsk.
Tove Nodemar

2012-10-18 @ 12:31:40
Postat av: Sara

Asså, efter att ha läst hela pallar jag inte diskutera med dig längre, du brukar skriva ganska vettiga inlägg, så jag trodde att du kunde diskutera, utan att ta åt dig för mycket, hade tydligen väldigt fel.

Svar: Ganska omoget svar då du inser att du själv har fel.
Tove Nodemar

2012-10-18 @ 21:20:23
URL: http://sara-pajdeg.blogspot.com/
Postat av: sara

Nej, jag har inte insett något.

2012-10-20 @ 16:33:27
Postat av: Något insatt.

Haha, bara det att du tog bort mitt inlägg bevisar ju bara att jag och Sara har rätt.. Väx upp!

2012-11-10 @ 11:36:45

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0