Att kunna glädjas åt någon annans framgång

Det är alldeles för många ryttare, eller ja människor överhuvudtaget, som inte kan glädjas åt någon annans framgång i dagens samhälle. Går det bra för en person på ett ridpass, att man blir nolla i en hopptävling, hästen ser fin ut i dressyren, eller bara att det går bra för någon på ett matteprov. Då är det j*vligt svårt för folk att berömma andra. En del ryttare ger beröm och säger en så simpel mening som ''Vad fin han såg ut idag när du red'' men får aldrig höra det själv från andra. Tro mig, får man en sådan mening så höjer det ens självförtroende och man blir gladare. Det kan göra någons dag! 

Egentligen, hur svårt kan det vara att bara kläcka ut sig den här meningen: ''Din häst är jättefin!'' ?! Jag förstår inte. Självklart ska man mena det, det ska inte vara falskt. Men om man tycker att någons häst är fin eller att någon rider bra, varför kan man inte bara säga det till den? Det betyder mycket att höra. Och fler personer behöver ha cred för det dom gör. 

Om man säger något snällt till någon, så känns det bra i hjärtat. Man har sagt något som kanske gjorde personen glad, fick ett leende på läpparna och bara kunde känna sig grym för några sekunder. Känna sig duktig, och veta att någon annan person lägger märke till hur duktig man är i ridningen, hur bra man lindar, hur fina knoppar man gör osv.

Att inte kunna ge beröm, att inte kunna säga sådant jag tagit upp är väldigt fel! 

Så nästa gång du är på en tävling, eller nästa gång du ser din kompis rida, säg något snällt och mena det! Det kan betyda mer än vad Du tror. För visst känns det liiite bättre när någon ger Dig beröm? Så se till att ge andra massor av beröm nu! Det kommer kännas bättre. Att se någon annan bli glad över dina ord, är guldvärt. 

Någon kanske är deppig över någonting, och så ger du den en komplimang över hur fin häst den har. Det kanske gör den personens dag. Tänk på de.



Kommentarer
Postat av: sara

Bra skrivet Natta!! :)

Svar: Tack :)
Tove Nodemar

2012-10-31 @ 19:33:30
URL: http://varkryttares.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0