Tove & Amoure

Ryttarens namn är Tove Nodemar, född 1996 i Stockholm och bosatt i Sollentuna sedan två års ålder.

Hästintresset började på riktigt 2007, med sommarläger och sedan två terminer på ridskola, ridläger, medryttarponny och därefter foderponny.
2009 stod jag för första gången som häst(ponny)ägare. Engelska ridponnyn London var läromästaren som lärde mig allt och lite till.
Efter två och ett halvt år med London kändes det naturligt att ta mig an nya utmaningar, detta gjordes 2011 och ponnyn var då 4 år gammal och endast grundriden.
 
Ponnyn heter Lidens Cap Bell Amoure men kallas till vardags Amoure, Morris eller Morran.
Född 2007, efter Uranus - Countach Campbell. Renrasig connemara med toppstam, mamma Lidens Caprifol är elitpremierad och pappa har gått SM i både dressyr och fälttävlan med medaljer.
 
Amoure är en fantastisk individ med vilja och glädje. Inhoppningen var ett äventyr men sedan dess har allt bara gått uppför. Hans inställning och arbetsvilja har underlättat.
Det är en ponny med mycket energi - som ibland tar lite överhanden - men han vill alltid göra rätt och tycker om beröm.
 
Tillsammans har vi meriter upp till 100 cm hoppning, LB dressyr och P90 fälttävlan. Vi har de största framgångarna i fälttävlan där vi har både vinster och placeringar. Bland dem finns en vinst i Connemara-SM i fälttävlan 2013 (P90).
Amoure har deltagit i Connemara-SM 2012 med tre placeringar, Connemara-SM i fälttävlan 2013 (guld) och Lag-SM i fälttävlan 2013.
 
Det här är en ponny för framtida mästerskap i fälttävlan men också en underbar allroundponny med bra gångarter, bra hoppteknik och ett bra psyke.
I nuläget utbildad LA/LA/P90 men påbörjad FEI/MSV/1* 
 
Bilder från 2012

Kommentarer
Postat av: Jenny

Hej Tove! Är jätte förtjust i din fina ponny, och undrar hur/vart ni hittade honom? Tacksam för svar!

2012-12-19 @ 18:33:02

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0