Lisaträning 9/11

Igår efter stressstressstress till stallet hann jag rida för Lisa!

Vi gjorde en ny övning som jag tror är hur bra som helst för hästar med lite bakben, som Yngve. 
 
 
 
Vi red på en 20 meters volt med 8 koner. I mellan konerna skulle man göra skänkelviknin, zickzack. Men det skulle inte vara vanlig skänkelvikning utan det skulle vara lite av en överdriven skänkelvikning. Hästen ska alltså nästan bara flytta sig i sidleds och inte framåt. 
Det här var otroligt jobbigt för Yngve eftersom bara en vanlig skänkelvikning är jobbigt. Dessutom klagade jag över att det var jobbigt haha så Lisa fick säga till mig! Jag klagade även över att han kändes tung i handen (vilket han aldrig är) så Lisa sa till mig på skarpen att tänka framåt och positivt.
 
Då jag gjorde det började vi göra massor med övergångar och då blev han jätte jätte fin! Helt underbar faktiskt och jag kunde göra nästan halt, galopp halt bättre än någonsin! Väldigt lyhörd var han också. Lisa sa att hon aldrig sätt honom jobba så fint med bakbenen och hon filmade bara för att hon var tvungen att visa mig haha. 
Vi provade oss igenom serpentinerna i LB:3 och Lisa sa att det var nemas problemas. 
Sen red vi igenom galoppdelen och inga problem där heller! 
Efter det red jag genom programmet och allt känndes jättebra! Jag tog lite risker som jag kanske inte gör på tävling, då kör jag mer safe. 
Så blev kanske två missar som bara var på grund av mig. Lisa gav mig några sista tips att volterna red jag in i lite för fort och så. Annars var allt bra och det känns väldigt väldigt bra inför söndag!
 
Är taggad på vintern också, Lisa och jag ska ha fokus på bakdelen på Yngve i vinter för i vår ska den vara i topp! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0