Hoppträning för Leif Hörberg

Idag var det träning för en ny tränare, Leif Hörberg eftersom Lindas gamla tränare är sjukskriven. 

De började med att trav hoppa en oxer. Tillslut låg den på 90-95 och alla hoppade den jättefint! Det var så roligt att se hur fint alla hoppade med ryggen över och han förklarade väldigt bra för tjejerna och berömde dem mycket. 
Sen hade de en prat stund och det kändes som att Leif verkligen är erfaren och vet vad han snackar om. Dessutom, till skillnad från många andra hopptränare jag sätt så var han noga med att förklara varför allt blir som det blir. Typ varför hästen nu rev, eller varför den kom nära osv. 
Han ville även att alla skulle få upp hästens nos så den satte sig på bakbenen.
Tyckte han verkligen kunde ge alla bra tips och förklara varför hela tiden vilket är super! 
 
Han sa sedan att Yngve förmodligen var en otrolig dressyrhäst bara att titta på honom och att han var väldigt vacker och hade bäst exteriör av dem alla. 
Då han sa att Yngve verkligen var en dressyrhäst så menade han också att han har verkligen en dressyrtrav och dressyrgalopp och vill man att han ska våga mer och vägra mindre måse han börja stoppa båda baknenen under sig mer och i och med det kommer hoppningen bli mycket bättre!
Linda tyckre det var kul och blev taggad. Hon sa att hela hans energi speglade av sig på både häst och ryttare!
 
Det kändes även som om Leif ville tagga alla tjejer och han vill verkligen satsa på sina elever. Han pratade om att hon han fick lite tid så skulle han kunna sätta ihop ett riktigt bra hopplag och att med lite jobb kan de alla bli riktigt bra. Nyttigt för tjejerna att så sån pepp tycker jag!
Fimade inte så mycket men i alla fall ett av travhoppen!

Kommentarer
Postat av: Frida

Det var Leif som jag och Bamse tränade för, för 100år sen. ;)

2012-11-09 @ 13:04:56

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0