Hoppträning för Eva igår

Igår hopptränade jag för Eva, och det var en riktig rolig men också till en början väldigt jobbig träning.
I början var Amoure jättejobbig, han förstod förstås att det var hoppning som gällde och var därmed oerhört springig, dock var han inte särskilt stark, istället spände han sig när jag ville få honom att arbeta.
Vi jobbade med lite skänkelvikning, till en början såg det nog fruktansvärt ut men när han förstod att jag inte gav med mig blev han mer arbetsvillig, dock fick jag kämpa en hel del.
Sedan red vi i galopp på kvartslinjen, för att träna på att hästen skulle gå rak och vi skulle släppa fram dem. Detta gick faktiskt väldigt bra, han var väldigt avslappnad och galopperade fint. Vi gjorde sedan samma sak i mellantrav och det gick också bra :D
Sedan hoppade vi den högra långsidan (se banskiss nedan) och jag tycker att Amoure lyssnade bra, vi kom lite hastigt in i studsen någon gång och då rev han oxern men annars fick jag tillbaka honom bra och fick rätt antal språng.
Sedan hoppade vi det lila - innanför kombinationen - och den gröna oxern. Det funkade också bra, dock tittade han till lite första gångerna (skärmar i både hindrena) och gjorde roliga språng, men över kom vi :)
Sedan hoppade vi kombinationen och därefter banan som såg ut som så att vi först hoppade högra långsidan - lila - gröna oxern - kombinationen uppifrån - gula enkelhindret och därefter kombinationen nerifrån. Hela banan kändes väldigt enkel, han började bli lite trött (väldigt jobbig uppvärmning, haha) så jag fick använda en del ben men det gick annars väldigt bra och vi hoppade hela banan felfritt :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0