Botkyrka RS lokal hoppning 3/11-12

85 cm - 4 fel
Red inte fram jättelängre, fick några bra språng på framhoppningen och nöjde mig där.
Satte ett högt tempo på banan, kanske lite väl högt haha, och försökte få ett bra tryck i galoppen. Dock red jag sist och det kändes lite som att underlaget var lite väl tungt och upprivet.
Amoure sög mot alla hinder och kändes positiv, men fick tyvärr ett skitpet på andra hindret som var ett lågt räcke. Jag tror att han rev för att underlaget sög tag i honom lite, och så var det förstås ett lågt hinder ;)
 
95 cm - debut - 4 fel
Jag valde att starta en 95 cm klass innan jag går upp på 1m eftersom att i 1m kommer det kombination och det kan bli lite krångligt med avstånd.
På framhoppningen hoppade jag hinder på 1m, för att känna på lite mer höjd  och det var förstås okomplicerat.
I denna klass red jag först av alla D-ponnysar och då hade de vattnat banan precis innan jag red och underlaget kändes mycket bättre :)
Jag tycker att Amoure i denna klass hade ännu bättre bjudning mot hindrena (han var förvisso lite överladdad på framhoppningen haha), banan var något svårare då det var två hinder som stod ur sväng och Amoure inte riktigt har styrkan att komma tillbaka i dem svängarna.
Vi fick lite problem mot trean som var en maxad oxer, jag hann inte korrigera galoppen och Amoure försökte vara duktig och byta men det blev istället korsgalopp och han rev frambommen, jag tycker i alla fall att han kämpade bra :) Resten av banan var väldigt okomplicerad!
 
 

Kommentarer
Postat av: Malin

Såg super bra ut! :)

Svar: Tack :D
Tove Nodemar

2012-11-04 @ 12:24:03
URL: http://malinottenback.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0