Världsrekord

Här listar vi en hel del världsrekord som har med hästar att göra. Om du vet att något slagits på senaste tiden - kontakta oss gärna.

Högsta hoppet - Huaso

5 Februari 1949, Chile. Under den internationella tävlingen i Santiago, klarade kapten Alberto Larraguibel från Chile, att hoppa 2.47 meter i det tredje försöket med sin fullblodshäst Huaso.

Detta rekord, som blev godkänt den 28 maj 1949 av FEIs kommitté, håller fortfarande. Minst ett hopp på 2.49 meter måste klaras för att slå rekordet.

Längsta hoppet - wrs I. G. van de Merwe´s Something
26 April 1975, Syd Afrika. Under Rand Show i Johannesburg , klarade wrs I.G. van de Merwe´s Something, riden av André Ferreira ett hopp med längden 8.40 meter.

I september samma år under FEIs möte i Rabat, Marocko, bestämde sig kommittén för rekord att bekräfta det nya rekordet som fortfarande håller.

Barbackarekord - Red Flight
Rekordet i att hoppa barbacka innehas av Michael Whitaker och Red Flight. De hoppade alltså 2,13 meter - utan sadel!

Bästa dressyrritten - Bonfire
I London 2010 fick Edward Gal på hästen Totilas ihop 92.3 % av maxpoängen i GP Kür. Det är de högsta poängen som utdelats i Grand Prix!

Äldst - Old Billy
Världens äldsta häst hette Old Billy. Fast när han föddes i England på 1700-talet hette han bara Billy. Men allt efter som åren gick, och Billy bara blev äldre och äldre, döptes han om till Old Billy. När han dog var han så mycket som 62 år gammal.

Minst - Little Pumpkin
Den minsta häst som någonsin levt var en amerikansk Fallabella-hingst som hette Little Pumpkin. Han var inte mer än 35,5 centimeter hög, det vill säga mindre än många hundar!

Störst - Mammoth
Världens största häst levde i England i mitten av 1800-talet. Han hette Mammoth och mätte 2,19 meter vid manken. Inte helt överraskande tillhörde han rasen Shirehäst.

Snabbast?
Hur fort kan hästar egentligen springa? Quarterhästen har fått sitt namn av att den är väldans snabb på en kvarts engelsk mil, och på den sträckan kan den uppnå hela 65 km i timmen. Rekordet på sträckan ligger kring 70 km i timmen.

Längsta?
Vad gäller långa kapplöpningar så förefaller den längsta vara ett lopp i Portugal som var hela 190 kilometer - 19 mil! Löpningen vanns av en arabhäst vid namn Emir. Champion Crabbet var en annan uthållig häst. Han sprang hela 480 km på 52 timmar.

Idag har vi å ena sidan distansritter som kan vara upp till 16 mil, men annars är Grand National den längsta galopplöpningen som genomförs - och den
är 7,2 km lång.

 

image description


Kommentarer
Postat av: Sari

Vilken fin blogg och vilka fina bilder ni har!! :D Besök gärna våran hästblogg som handlar om två tjejer från Finland med deras ponnyer, tävling, träning o.s.v. :D Bloglovin byte? :)

2012-03-22 @ 20:21:40
URL: http://tnmryttare.devote.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0