Ridaridaridarida

Har alltså ridaridaridit!
Jag började med att rida Juni, hon fick gå i ridhuset. Red inte så länge, känner mig lite stor och taskig :P Vi red iallafall lite skänkelvikningar och serpentiner där jag flyttade henne lite utåt i varje båge så att det blev mer som en volt än en båge. Lägger in en bild under texten. Det funkade bra och hon kändes riktigt med på noterna, det var kul! :)
Efter Juni så red jag Obsession igen. Jag red ut på henne idag, höll till nere på slingan och myste bara! Jag red runt i alla gångarter och tänkte bara att hon skulle vara framåt och avslappnad. Det gick jättebra!
(Bild på Erika och Obsession, lånad av Johanna)
Jag avslutade stallet med att ta Oscar. Jag stod och pysslade länge med honom innan, borstade, spolade ben och stod, flätade luggen och klappade. Höll på över en timme med det, haha. Stod och pratade länge med Amanda också, alltid kul!
Red även Oscar i ridhuset med Amanda som moraliskt stöd ;D Tyvärr hade jag tappat mitt fokus lite, haha. Började jobba honom på lite halvlånga tyglar och bara rulla runt på volter och spåret. Han ska ju börja tänka mer och mer själv och kunna gå lugnt utan att jag säger åt honom vad han ska göra. Funkade bra till en början. Sen tog jag en liten skrittpaus och tog tyglarna igen. (Här började Amanda filma btw). Haha, ja. Nu var han som en helt annan ponny! Han var spänd, han ville smita iväg, kunde inte slappna av och vila i steget.
Men det som var bra var att han kändes mer pigg bara än rädd. Det dumma var att jag förvaltade energin dåligt, jag kunde ju försökt göra något vettigt med den, men jag fastnade i ett och samma tänk, mindre bra!
I galoppen så bara sprang han och körde upp huvudet, han ville inte ge efter, bara springa! När vi skulle börja galoppera i andra varvet så flög han iväg i fattningen och rusade runt en stund innan det ens blev lite vettigt.
Liten skrittpaus och gick tillbaka till trav igen sen. Det började kännas bättre då, inte super, men helt okej, haha. Så jag travade runt och bara försökte få honom lugn. Galopperade lite mer sen och det gick mycket bättre då. Det gick nästan för långsamt istället, haha, fick driva jättemycket. Men den var mycket bättre. Travade av sen och skrittade av.
Det kändes lite som att det var mitt fel att det inte gick super, haha, jag var lite ur fokus och flängig. Men men, som Amanda sa; Är det här en dålig dag så är det helt okej ändå.
Det är så man får tänka :)
(haha, jag, antargo och amanda)
Det var min ridning idag iallafall, nu ska jag duscha snabbt och sen iväg på bokrelease-fest i stan. Kul kul! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0